PUBLICITAT

Tendència negativa del 3% dels permisos de residència i treball

  • Estadística comptabilitza 1.794 autoritzacions laborals frontereres, 199 menys que fa un any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada del Servei Foto: TONY LARA

Els permisos de residència i treball presenten una tendència anual decreixent del 3%. Actualment n’hi ha 34.843 en vigor, unes xifres que es tradueixen en 1.077 autoritzacions menys que fa un any. Així ho va fer públic ahir el Departament d’Estadística, que va informar de la situació corresponent al període comprès entre l’abril i el juny del 2010. El total de baixes comptabilitzades durant el trimestre va ser de 293.

En termes generals, el 30 de juny d’aquest any estaven comptabilitzats un total de 1.794 permisos de treball fronterer en vigor, el que suposa una reducció important del 10% en la tendència anual. Pel que fa a les autoritzacions de treball temporal, se’n van registrar 237 per a empreses estrangeres en vigor, una xifra que mostra una tendència decreixent d’un 30,2% anyal.

Les dades registrades entre l’abril i el juny posen de relleu que van acordar-se un total de 909 autoritzacions inicials. Les autoritzacions de treball fronterer van ser la minoria, amb 41 acords. Les autoritzacions de residència simple van sumar 301 i van disminuir un 21,4% en la tendència anual. Pel que fa als permisos de residència i treball, van representar 256 autoritzacions inicials i les autoritzacions de treball temporal van ser 311.

D’altra banda, el total de baixes comptabilitzades durant el trimestre va ser de 293. Estadística va assenyalar que la tendència general de la corba és a la baixa amb unes dades pels anys 2009 i 2010 globalment inferiors a les del període 2007 i 2008. A més, les dades posen de relleu un augment estacional al juny i al juliol de cada any, corresponents a la renovació del personal docent dels sistemes educatius espanyol i francès.

58,9% DELS TREBALLADORS, ESPANYOLS / De les 909 autoritzacions d’immigració inicials acordades durant el trimestre, 557 (el 61,3%) corresponen al règim de resident, mentre que les autoritzacions de residència i treball representen el 28,2% del total i les autoritzacions temporals per a empreses estrangeres pugen al 34,2%. Per nacionalitats, els espanyols són el col·lectiu més representat, amb un total de 535 autoritzacions (el 58,9%).

Pel que fa al total d’autoritzacions, amb i sense treball, van comptabilitzar-se 42.303. D’aquestes, la part més important (el 74,5%) de les autoritzacions d’immigració es concentren en els trams de 18 a 59 anys, és a dir, en edat de treballar.

D’una manera global, el 51,3% de les persones que tenen una autorització d’Immigració en vigor estan registrades des de fa més de deu anys. El percentatge restant en porta cinc o menys. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT