PUBLICITAT

Acord perquè l'AIVA sigui present a la Fira durant set anys

  • L'associació percebrà una rebaixa del preu de lloguer, que es fixa en 4,19 ? el m2
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ferrer, Cinca i Mas durant la signatura de l'acord, ahir Foto: ana / m.t.

L’ Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra té garantida la seva presència a la Fira d’Andorra la Vella durant un període d’almenys set anys. Així queda estipulat en l’acord que van signar ahir la presidenta de l’entitat, Maite Mas, la cònsol d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i el director de l’Àrea de Banca Comercial de Crèdit Andorrà, Jordi Cinca.

Aquest conveni fixa unes condicions econòmiques específiques per l’AIVA. Crèdit Andorrà aportarà una subvenció al Comú perquè aquest pugui aplicar una rebaixa al preu del lloguer que paga l’associació per ser present a la Fira. D’aquesta manera, l’AIVA pagarà el metre quadrat més barat, concretament a 4,19 euros. A més, aquest serà el preu que pagarà durant els propers set anys.

Mas va manifestar ahir que aquest conveni demostra la voluntat, «tant del Comú com de Crèdit Andorrà i la pròpia AIVA de què estiguem presents a la Fira». Cinca, per la seva part, va exposar que l’acord permet «abandonar la incertesa» sobre la presència del sector de l’automòbil a la Fira, segons va informar l’ANA. L’entitat bancària també disposarà d’un estand per facilitar el finançament de la compra de vehicles o per donar crèdits al consum per altres productes com els forfets de temporada.

Pel que fa a la durada del conveni, Mas va assegurar que la voluntat és prorrogar-lo quan aquest s’esgoti, d’aquí a set anys. El període temporal és el mateix que el que s’ha fixat amb la contractació de la carpa de la Fira d’Andorra la Vella, que ha estat adjudicada a una empresa que garanteix un estalvi del 20% al Comú durant aquests set anys.

4.500 m2 de vehicles / En aquesta 32a edició de la Fira d’Andorra la Vella, l’AIVA comptarà amb una superfície de 4.500 metres quadrats, del total de 7.000 dedicats als 22 expositors dels concessionaris. L’espai és similar al de l’any passat, segons va explicar la presidenta de l’AIVA. El que si que varia, i a millor, és l’adequació de l’espai, que serà més aprofitable. Mas va destacar que no hi haurà «tantes estructures pel mig, serà més obert i tindrà més alçada, fet que facilita l’exposició de vehicles».

La representant de l’associació també va fer balanç dels primers nou mesos al sector. Durant el primer semestre es va observar una certa recuperació de les vendes, una situació que no s’ha mantingut a l’estiu, període en què les matriculacions s’han tornat a estancar. Aquests darrers dos mesos les vendes han estat especialment baixes perquè els compradors estan a l’espera de la fira, segons va informar Mas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT