PUBLICITAT

TREMP

Els consistoris pallaresos de Tremp i Sort tenen nous alcaldes

El socialista,Victor Orrit, desbancat de l’alcaldia després de 20 anys de govern

Per EL PERIÒDIC

Els components del nou consistori de Puigcerdà, dissabte passat
Els components del nou consistori de Puigcerdà, dissabte passat | Emili Giménez
El convergent Joan Ubach és el nou alcalde de Tremp després de l’acord al que van arribar CiU, amb 5 regidors, i ERC, amb 3. Aquest dissabte passat, també van prendre possessió dels seus càrrecs els 5 regidors de Compromís per Tremp, liderats per Víctor Orrit, que es queda a l’oposició després de gairebé 20 anys a l’alcaldia sota mandats socialistes, amb un parèntesi de 4 anys a l’oposició.
 
Amb el pacte, Maria Pilar Cases (ERC) es converteix en la primera tinent alcalde de l’Ajuntament. Aquest acord s’amplia al Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’equip de govern estarà format també per CiU i ERC.
 
Sort

Raimon Monterde, de Fem municipi, es va proclamar nou alcalde de Sort, gràcies al vot dels dos regidors de la CUP. El pacte de govern entre Fem municipi i la CUP va posar fi a 24 anys de govern de Convergència i Unió a la capital del Pallars Sobirà. 
 
Monterde va dir que afronta l’alcaldia amb «responsabilitat i maduresa» tot i ser una formació nova. El nou alcalde va demanar «tranquil·litat» a aquells que estan en desacord amb el pacte i va oferir mà estesa a l’oposició per treballar conjuntament pel municipi. Monterde va finalitzar el seu parlament fent una crida a la «participació ciutadana». Llàtzer Sibís, alcalde sortint, va recordar que CiU va ser la formació més votada.

Puigcerdà 
 
A Puigcerdà l’àmplia majoria aconseguida pel convergent, Albert Piñeira, onze regidors sobre els tretze que té la sala de plens de l’ajuntament, li va permetre ser reelegit per quatre anys més com alcalde de la capital de la Cerdanya. En el seu discurs de presa de possessió  va manifestar que comptarà amb l’oposició, a la qual va oferir un segon mandat de «mà estesa». A més Piñeira va anunciar la creació de noves àrees com ara la de Promoció Econòmica, Ocupació, Transparència i Comunicació, entre d’altres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT