PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Albert Batalla va ser reelegit al capdavant de la Seu d’Urgell

ERC justifica l’abstenció per les seves diferències sobre aspectes econòmics i socials

Per EL PERIÒDIC

Els components del nou equip municipal de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, dissabte passat
Els components del nou equip municipal de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, dissabte passat | Ajuntament de la Seu
El cap de llista guanyador de les darreres eleccions municipals, Albert Batalla, va ser investit com alcalde de la Seu dissabte passat en el ple de constitució del consistori per a la legislatura 2015-2019, que es va  celebrar en una sala d’actes municipal.
 
El líder de CiU va ser reelegit amb els 7 vots favorables del seu grup. Els 6 regidors de Compromís x La Seu van votar per Òscar Ordeig, mentre que els 3 electes d’ERC i el nou regidor de la CUP van votar en blanc. Aquesta serà la tercera legislatura -la segona completa- de Batalla com a alcalde després que va accedir al càrrec l’any 2008.

Presa de possessió
 
En el seu discurs de presa de possessió, l’alcalde va assegurar que, després d’uns anys difícils, «la Seu està més viva que mai» gràcies a l’empenta de veïns, entitats, empreses, col·lectius i l’Ajuntament mateix, i es va comprometre a seguir escoltant tots els veïns i a treballar per reactivar la ciutat. En aquest sentit, Batalla s’ha marcat com a prioritat màxima «lluitar contra l’atur i crear llocs de treball» i va fer una crida a la col·laboració constructiva de tots els grups pel bé de la ciutat. 
 
El reelegit batlle va agraïr que s’hagi facilitat la seva elecció com a candidat més votat i va remarcar que el fet de governar en minoria implica tenir voluntat de cercar acords el més amplis possible. Amb tot, va demanar una oposició constructiva per evitar que la Seu quedi paral·litzada. L’alcalde urgellenc va subratllar que «la ciutat necessita un govern potent, una oposició responsable i una ciutadania activa».

Grups de l'oposició 
 
Des de Compromís x La Seu, Òscar Ordeig, va advocar per «un projecte de ciutat oberta i integradora» i per treballar «al costat de la gent per aturar el descrèdit que pateix la política», com també pel dret a decidir i perquè la Seu exerceixi de «capital del Pirineu». Ordeig va reivindicar algunes de les propostes presentades en la campanya electoral, com ara un acord de ciutat per l’Hospital, la reobertura de La Grandalla, l’aposta per la biomassa i l’ecoturisme o bé treballar perquè la Catedral sigui Patrimoni de la Humanitat. 
 
Per ERC, Francesc Viaplana va defensar la seva aposta per buscar acords el més amplis possible per afavorir el municipi i el funcionament del consistori. Viaplana va justificar l’aposta per mantenir-se a l’oposició per les diferències existents amb CiU sobre aspectes econòmics i socials i amb Compromís sobre el procés sobiranista que viu Catalunya. 
 
Per la seva banda, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va dedicar la presa de possessió a tots els qui des de fa anys han lluitat des del carrer per la defensa dels drets socials i nacionals de la gent treballadora dels Països Catalans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT