PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Els ajuntaments de l’Alt Urgell es constitueixen aquesta tarda

ERC d’Organyà va anunciar ahir que acceptava el pacte i dóna l’alcaldia a CiU

Per EL PERIÒDIC

L’equip de la candidatura d’ERC que es va presentar a les eleccions municipals d’Organyà.
L’equip de la candidatura d’ERC que es va presentar a les eleccions municipals d’Organyà. | ERC ORGANYÀ
Aquesta tarda es constitueixen els ajuntaments de l’Alt Urgell. Els resultats de les eleccions del 24 de maig van deixar clares la majoria d’alcaldies de la comarca i només han calgut pactes a Organyà i a Ribera d’Urgellet. A Organyà no es va fer públic fins ahir que s’ha optat per un govern d’unitat conformat per totes les forces polítiques amb representació al consistori. Després de gairebé tres setmanes de negociacions amb tots els partits, la proposta d’ERC de conformar un equip de consens amb tots els representants polítics ha fructificat.

L’alcalde d’Organyà serà el convergent Celestino Vilà Betriu, ja que CiU va sumar tres regidors el 24 de maig. Sergi Parramon, d’ERC, serà tinent d’alcalde durant els dos últims anys del mandat, a més de ser el responsable de les àrees municipals de Turisme i Promoció Econòmica durant tota la legislatura, segons va informar la formació republicana. L’equip de govern l’integraran també els dos membres de Compromís, liderats per Antoni Fiol, fins ara alcalde d’Organyà, i el representant del PP, Mariano Carbonell.

Sergi Parramon ha reconegut que durant aquestes setmanes se li ha ofert l’alcaldia de la vila, però l’ha rebutjada amb l’objectiu de «respectar el lema de la campanya electoral (Tots som Organyà)». Parramon també ha dit que «aquest govern requerirà de molts esforços per part de tothom i, segurament l’opció més fàcil per ERC hagués estat quedar-se a l’oposició, però Organyà mereix que els seus representants s’esforcin al màxim per posar-se d’acord i oferir a la ciutadania el millor».

El cap de llista de CiU, Celestí Vidal, va explicar a l’ACN que el govern de concentració «és la millor forma de treballar pel poble». Fiol es va sumar a aquesta afirmació.

RIBERA D’URGELLET I LA capital / Un altre municipi on els pactes han decidit l’alcaldia és Ribera d’Urgellet. L’alcaldessa serà Josefina Lladós, d’ERC, gràcies al suport del regidor de CiU, Andreu Marsà. L’acord, tancat el passat 2 de juny, ha suposat deixar a l’oposició l’històric alcalde Antoni Capdevila, al capdavant del municipi des del 1991. La llista republicana va ser la més votada, però amb un empat a tres regidors amb Compromís.

A la capital de la comarca, CiU governarà en minoria (set regidors), donant continuïtat a l’alcaldia d’Albert Batalla, després que ERC (tres regidors) hagi decidit mantenir-se a l’oposició i no pactar ni amb CiU ni amb Compromís (sis regidors). Batalla va expressar l’agraïment per «l’abstenció d’ERC que ens permet continuar en la ciutat», tot i que va admetre que «la nostra primera opció era fer les coses en conjunt».

La Llei Orgànica del Règim Electoral estableix que la constitució dels nous ajuntaments havia de tenir lloc avui, vint dies després de les eleccions. El cartipàs dels pròxims quatre anys i la distribució de regidories s’haurà de determinar abans d’un mes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT