PUBLICITAT

San Marino rep més gols

  • En el 'gol-average' de tots els cuers, Andorra és també millor que les Illes Fèroe i igual que Kazajstan, amb -10
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Silva i Pizzelli lluiten per una pilota en el partit del passat dimarts a Erevan, amb victòria d'Armènia per 4-0 Foto: AP / Vahram Baghdasaryan

Dimarts a la nit, quan els jugadors de la selecció andorrana eren a l’autobús de tornada a l’hotel després de rebre un 4-0 a l’Estadi de la República d’Armènia, el silenci era sepulcral. La golejada va fer molt mal. Amb tot, el combinat que dirigeix Koldo Álvarez intenta donar la talla pel que fa a gols rebuts en la fase de classificació per l’Eurocopa 2012. En aquest aspecte, només San Marino és pitjor que la tricolor, mentre que en el ‘gol-average’ el combinat de les Illes Fèroe té un bagatge de -13, i Kazajstan està en -10, igual que Andorra, que ha encaixat un gol més que els asiàtics, però ha marcat un, el de Cristian a la República d’Irlanda.

Que Andorra és a la cua del futbol europeu no n’hi ha dubte, però San Marino és encara pitjor, i de llarg. Aquest combinat va a golejada escandalosa per partit, mentre que Andorra, excepte el 4-0 de l’últim partit, ha aconseguit almenys mantenir uns registres més o menys acceptables. El porter Aldo Simoncini ha hagut de treure fins a 21 pilotes de dintre de la seva porteria, mentre que José Antonio Gomes, 11. Per la seva part, les Illes Fèroe té un bagatge de -13, després de rebre 16 gols i haver-ne marcat 3. Amb tot, el combinat nòrdic suma un punt, de la qual cosa no poden presumir els altres. L’altre equip que s’aproxima a Andorra és Liechtenstein, situada al grup I on només són cinc equips i en tres partits ha aconseguit un gol i n’ha rebut 6.

ANDORRA VERSUS SAN MARINO / La tricolor suma quatre derrotes amb 0-2 amb Rússia, 3-1 amb Irlanda, 0-2 amb Macedònia i 4-0 amb Armènia. San Marino ha caigut per 0-5 contra Holanda, per 6-0 contra Suècia, 8-0 contra Hongria i 0-2 contra Moldàvia. Andorra rep una mitja de 2,75 gols per partit, Illes Fèroe 3,2 i San Marino és líder amb 5,25.

vuit equips amb zero punts / Una vegada disputada una primera part de tandes de partits d’aquesta fase prèvia de l’Eurocopa -la competició torna al mes de març del 2011-, hi ha vuit equips que encara no han aconseguit sumar cap punt. A més d’Andorra, comparteixen aquest dubtós honor Kazajstan, Finlàndia i San Marino -penúltim i últim del grup E, i que s’enfronten el pròxim 17 de novembre-, Malta, Gal·les, Islàndia i Liechtenstein -els últims tres en els grups G, H i I, amb només cinc equips, pels sis de la resta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT