PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Andorra i Liechtenstein acorden el Conveni de no Doble Imposició

L’acord ha quedat tancat i firmat, però ara cada país l’haurà d’aprovar i ratificar

Per EL PERIÒDIC

A l'esquerra, Clàudia Cornella i Antoni Martí, el dia del jurament de Cornella i dos secretaris d'Estat més.
A l'esquerra, Clàudia Cornella i Antoni Martí, el dia del jurament de Cornella i dos secretaris d'Estat més. | SFGA
Andorra i Liechtenstein s’han posat d’acord en les conclusions d’un conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda i el capital entre els dos Principats. Aquest dilluns i dimarts han tingut lloc les reunions de negociació a l’edifici administratiu del Govern. Les delegacions han estat presidides per la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, i per la cap de la Divisió internacional de l’Autoritat Fiscal de Liechtenstein, Irene Salvi.

El Govern va informar ahir que les reunions sobre el CDI «s’han desenvolupat en un clima cordial i amistós». El Conveni ha quedat tancat i rubricat per ambdues parts, però està pendent de signatura i ratificació ja que els procediments interns dels dos països han de permetre l’aprovació definitiva.

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va declarar ahir que «el Govern ha donat el vistiplau» al text negociat i que «la signatura tindrà lloc», previsiblement, «la propera tardor».

Actualment, Andorra té avançades les negociacions amb França i Portugal per tancar els convenis per evitar la doble imposició. Fa uns mesos, el CDI amb Espanya es va firmar. Aquest convenis serveixen per impedir que una mateixa renda sigui gravada per dos o més països, per exemple, per aquells que treballen a Andorra però que resideixen a l’Estat espanyol. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT