PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els pisos tutelats permeten reduir els viatges dels malalts de càncer

Assandca creu que encara és una malaltia tabú en la societat, i molt costosa

Per ESTEFANIA GRACIA

Josep Saravia i Josep Doval, ahir.
Josep Saravia i Josep Doval, ahir. | TONY LARA
Segons el President de l’Associació   Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, «podríem dir que hi ha uns 70 transports al mes de persones d’Andorra que s’han de desplaçar a l’estranger per rebre un tractament de càncer», i «aquests trajectes, són molt costosos».

Per ajudar en aquestes despeses econòmiques, amb la col·laboració d’una fundació que cedeix pisos tutelats fora del Principat per als malalts que han de sotmetre’s a tractaments llargs, han aconseguit reduir el nombre d’anades i tornades en gairebé la meitat, «permetent així millorar la seva qualitat de vida i reduint els costos».

Però Saravia comenta que encara «queda molt per fer, doncs el càncer segueix sent un tema tabú en la societat». I per donar a conèixer l’associació i recaptar fons per aquesta «malaltia tant costosa», Saravia i el President del Club d’Atletisme Assegurances Doval (C.A.A.D.), Josep Doval, van presentar ahir la col·laboració entre ambdues entitats (Assandaca i C.A.A.D.). On van informar de les quatre curses que integraran aquest any la ‘ChampionChip Andorra’. Esdeveniment que es celebrarà el proper 5 de juliol, i on la primera activitat, la 22a edició de la cursa Mig Fons a Ordino, ajudarà en la recaptació per al càncer donant a Assandca dos euros dels cinc que costa cada inscripció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT