PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Reforma de la plaça de la Rotonda i l’oficina de turisme

L’espai d’informació s’ampliarà i la zona acollirà fires i actes populars

Per E. J. M.

Imatge d’arxiu de l’Oficina de Turisme a la plaça de la Rotonda.
Imatge d’arxiu de l’Oficina de Turisme a la plaça de la Rotonda. | ÀLEX LARA
El Comú d’Andorra la Vella ha acordat convocar un concurs urgent per remodelar la plaça de la Rotonda i construir-hi una nova Oficina de Turisme. L’equipament turístic rep una mitjana de 110.000 visites anuals i no compleix les mesures de seguretat laboral per als empleats. A més, el paviment actual de la plaça –de fusta, amb forats que permeten veure el cabal del riu la Valira– fa que l’espai sigui «inaccessible i difícil de gestionar», va argumentar el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón. La reforma de la plaça i la construcció de la nova caseta de turisme tindran un cost aproximat de mig milió d’euros.

«Posarem un paviment més lleuger però resistent, que patini menys, perquè es puguin organitzar activitats. Taparem tots els forats i ens quedarà un espai més diàfan», va comentar el cònsol. La nova plaça serà l’escenari de fires i activitats culturals però, tot i que suportarà 500 quilograms per metre quadrat, en cap cas, s’hi faran actes que comportin salts i multituds. La primera activitat que acollirà la nova plaça serà la Fira d’Andorra la Vella, amb les parades de productes d’artesania.

Quant a la caseta de turisme, l’actual es traurà i el nou equipament s’ubicarà a la dreta de la plaça (sempre en direcció del riu). Dels 25 m2  actuals, l’oficina passarà a uns 100 m2. «Serà molt maca i espectacular, longitudinal, amb molt de vidre i una estructura moderna. L’skyline serà cridaner», va avançar Minguillón. A l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella, a més d’informació, també es vendrà marxandatge de la parròquia i del país.

L’escultura de Dalí, de moment, es queda on està situada, a no ser que s’acabi fent el projecte anunciat pel Govern d’unes fonts lluminoses al riu la Valira.

El conseller d’SDP, Josep Vila, va subratllar que l’actuació a la plaça de la Rotonda «permetrà lligar les dos parts de l’avinguda de Meritxell» i va lamentar tots «els pegats» que s’hi han anat fent en els últims anys. Per la seva part, la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, va recordar que «les condicions de treball a l’Oficina de Turisme no eren les adequades, ratificat per un informe del tècnic de riscos laborals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT