PUBLICITAT

ESCLADES-ENGORDANY

Identificats un noi i una noia menors per l’agressió al turista francès

La investigació policial ha portat a localitzar els presumptes autors

Per EL PERIÒDIC

Cantonada on es va localitzar la víctima de l’agressió.
Cantonada on es va localitzar la víctima de l’agressió. | COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY
Les investigacions policials sobre la greu agressió que va patir un jove turista francès a Escaldes-Engordany han portat a la identificació d’un noi i una noia menors d’edat com a presumptes autors de la pallissa, segons va informar ahir RTVA. El Cos de Policia ni confirma ni desmenteix la informació difosa. «El dossier policial està en mans de la Batllia, és un tema judicialitzat i estem pendents de les instruccions del batlle», es va assegurar ahir des de la Policia.

L’enquesta policial, que es va allargar durant un parell de setmanaes per recopilar el màxim d’informació possible (testimonis presencials, proves, mostres d’ADN, filmacions de càmeres de seguretat), es va entregar a la Batllia divendres passat. L’informe apunta a dos menors, un noi i una noia, tot i que sembla que el noi el que va exercir més violència contra la víctima. Segons RTVA, els dos menors no tenen antecedents penals i, en breu, hauran de declarar davant del batlle i aquest haurà de decidir si ingressen preventivament a la presó. Durant els pròxims dies o hores, els dos joves poden ser detinguts i requerits davant de la justícia per ser interrogats.

BRUTAL AGRESSIÓ / Fa tres caps de setmana, un jove de vint-i-pocs anys va ser agredit brutalment, probablement amb un llistó de fusta, a l’avinguda del Pessebre, en una zona d’oci molt concorreguda. El jove va quedar inconscient i va haver de ser recollit pel Servei d’Urgències Mèdiques, que va rebre l’avís cap a dos quarts de quatre de la matinada. Després d’una primera atenció a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el noi va haver de ser traslladat d’urgència i amb helicòpter a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona per ser atès del greu traumatisme cranioencefàlic que va patir. El noi continua ingressat a Barcelona però evoluciona favorablement i ja ha estat traslladat de la Unitat de Cures Intensives a planta.

Davant de la gravetat dels fets, la vigilància s’ha incrementat a la zona amb patrulles d’agents del Servei de Circulació d’Escaldes-Engordany. A més, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat que aquesta setmana s’iniciarà una ronda sectorials de contactes amb els propietaris dels locals de les zones d’oci nocturn perquè es «coresponsabilitzin» de tot allò que passi fora dels bars i discoteques.  Si no s’hi comprometen ni fan res al respecte, el ministeri actuarà amb les mesures que calgui.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT