PUBLICITAT

El nombre d'assalariats baixa el 3,4%

  • La construcció, amb un -16,2%, continua sent el grup més afectat
  • Administració, salut i educació han augmentat un 2% el nombre d'assalariats.
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El nombre total d'assalariats al mes de juliol s'ha situat en 37.592 persones, una xifra que suposa una disminució del 3,4% en els darrers dotze mesos. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística, que ha assenyalat que els grups que han registrat una reducció més important són construcció, agricultura i indústria i hoteleria i turisme.
La xifra d'assalariats del mes de juliol confirma la tendència anyal a la baixa amb la disminució d'un 3,4%. La construcció, amb un -16,2%, continua sent el grup més afectat, mentre que administració, salut i educació han augmentat un 2% el nombre d'assalariats.
Pel que fa a la massa salarial, al juliol s'ha situat en 73.994.530 euros. Estadística assenyala que després de baixar des de la segona meitat del 2008, sembla que s’estigui estabilitzant amb una tendència anyal del 0,5%. El sectors on més s'ha reduït han estat la construcció, l'agricultura i la indústria, i l'hoteleria i el turisme. Només el sector serveis ha registrat un augment de l'1,4%, mentre que administració, salut i educació s'ha mantingut estable amb un 0,2% mensual.
D'altra banda, el salari mitjà total és d'1.968,36 euros per aquest mes de juliol, de manera que està estabilitzat en tendència des de la segona meitat del 2009, malgrat que ara, segons Estadística, sembla que comenci a disminuir  lleugerament, amb una tendència anyal de –0,4%. Les dades mostren que el salari mitjà ha crescut particularment en el sector comerç amb una tendència anyal de l'1,1%. En canvi, agricultura i indústria, construcció, i administració, salut i educació, han reduït el salari mitjà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT