PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’oposició d'Escaldes, en contra dels canvis de la Llei de transferències comunals

La corporació presenta un superàvit de 3,7 milions d’euros durant el primer trimestre

Per IVÁN ÁLVAREZ

La cònsol major, Trini Marín i Cèlia Vendrell, consellera de l’oposició
La cònsol major, Trini Marín i Cèlia Vendrell, consellera de l’oposició | Tony Lara
Els dos consellers de la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas, van votar en contra de la proposta d’aprovació del text de modificació de l’article 7 i la supressió del 8 i el 9 de la Llei qualificada de transferències als comuns. Aquest va ser el principal punt de fricció a la reunió d’ahir del consell del comú on el sector opositori va afirmar que, en aquest apartat, veien «moltes mancances» i punts que «no ens acaben d’agradar, tot i que en el gruix estem d’acord»  La minoria també va rebutjar l’ordinació de suplement de crèdit per la contractació de l’estudi sobre la creació de l’organisme de recaptació comunal. Cèlia Vendrell va afirmar que «creiem que amb una agència central ara ja n’hi ha prou i és prematur fer-ho per l’absència de la llei de delimitació de competències». També van votar en contra de la proposta d’aprovació del reglament regulador de l’ocupació temporal a la zona Vivand. Mañosas i Vendrell van assegurar que «creiem que carrers perpendiculars a l’Avinguda Carlemany han d’integrar-se a aquesta zona perquè és un greuge comparatiu respecte a molts comerços».

La minoria va considerar que «no hi ha una total transparència en aquesta ordinació». A més, amb el vot en contra de la minoria, es va aprovar el reglament regulador de l’ocupació temporal d’espais públics de la zona de Vivand. Segons va explicar la cònsol major, Trini Marín, aquesta regulació era necessària per l’elevada demanda, i per això, «hem volgut regular l’equitat i que tothom tingui els mateixos drets». En aquest sentit, s’han estipulat una sèrie de criteris que regulin l’espai, com ara unes tarifes amb preus simbòlics dividits per zones.
 
Adéu definitiu a la roda itinerant/ La cònsol major va reconèixer que «per la nostra part està descartat que la nòria torni a Escaldes» i va afegir que estan molt avançades les negociacions amb una empresa alemanya per a la instal·lació d’un globus aerostàtic al terreny del Clot d’Emprivat, mateix lloc que va acollir la roda itinerant fa uns mesos. La cònsol va assegurar que, un cop signat el conveni, el giny podrà lluir fins el 31 de gener de 2016, va destacar que anirà fixat al terra amb un cable i que oferirà unes vistes panoràmiques des de 180 metres d’alçada. 
Finalment, l’administració escaldenca va presentar l’informe de l’estat d’execució del pressupost del primer trimestre de 2015. Les xifres marquen un superàvit de 3,7 milions d’euros i una reducció de l’endeutament de 690.000 euros, el que fa que ara, el dèficit comunal, reflecteixi 26 milions d’euros,un 65% del límit legal màxim establert.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT