PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Batalla tornarà a ser alcalde però CiU governarà en minoria

ERC confirma que no pactarà amb cap de les dues opcions majoritàries escollides

Per ESTEFANIA GRACIA

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, signant el cartell promocional de CiU durant les eleccions municipals del passat 24 de maig.
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, signant el cartell promocional de CiU durant les eleccions municipals del passat 24 de maig. | TONY LARA
ERC La Seu va comunicar ahir la seva decisió de mantenir-se a l’oposició del consistori de la Seu d’Urgell, doncs va afirmar que no pactarà amb cap de les dues opcions majoritàries que els ciutadans van escollir en les passades eleccions municipals del 24 de maig (Convergència i Unió i Compromís per la Seu). I aquest fet, garanteix la continuïtat d’Albert Batalla com a alcalde la ciutat. 
 El cap de llista d’ERC, Francesc Viaplana, va confirmar que aquesta decisió ve presa perquè «creiem que des d’on podem fer més força és des de l’oposició», i «és que som conscients que per aconseguir un bon pacte, les dues parts sempre han de renunciar a alguna cosa, i la Seu no es pot permetre renunciar a res». Així doncs, Viaplana creu que han d’actuar des d’una «oposició positiva», «recolzant al govern en tot allò que creiem que sigui positiu per la Seu i exercint una gran força amb la resta de l’oposició si creiem que el govern municipal s’equivoca».
 
Resposta de CIU / Pel que fa al ja alcalde de la Seu, Albert Batalla, aquest va mostrar l’agraïment i satisfacció per «l’abstenció d’ERC que ens permet continuar en la ciutat». Doncs Batalla va destacar que després de llars diàlegs entre CiU i ERC, «la nostra primera opció era fer les coses en conjunt», i tot i que ERC «no ha volgut tirar endavant amb el pacte», «nosaltres deixem la porta oberta per a futures incorporacions durant la legislatura». 
Batalla va comentar també que seguiran amb el programa presentat des d’un inici, i «treballant i parlant amb els grups amb una voluntat d’estabilitat». Doncs «volem seguir amb una acció ambiciosa i generosa des del diàleg i des de la humilitat però que no faci perdre el temps a la Seu». I és que l’alcalde assegura que una de les accions principals d’aquesta legislació serà la recuperació econòmica, «començant per les accions empreses relacionades amb els llocs de treball».
 
Resposta de Compromís X La Seu / Per la seva part, el cap de l’oposició majoritària, Oscar Ordeig, va lamentar  la decisió d’ERC, doncs «una vegada més, facilita l’alcaldia a Batalla» en una època on «la gent ha demanat un canvi cap a esquerres, doncs només cal veure els resultats de les eleccions del passat 24». Així doncs, Ordeig creu que és necessària una nova etapa, i «intentarem a partir del 13 de juny liderar aquest canvi a la Seu a través de Compromís». 
Per fer-ho, el regidor creu que cal seguir potenciant les accions amb un partit amb el que els ciutadans «se sentin còmodes i que treballi amb una alternativa a CiU». Així doncs, Ordeig creu que Compromís és un recurs per la gent que tingui com a prioritat «treballar per la Seu». I és que segons Ordeig, «la ciutat està en una mala situació; tenim despoblació, atur, i cal un projecte eficaç per a la reactivació econòmica».
 
Constitució Ajuntament / Tal com estableix la Llei Orgànica del Règim Electoral, la constitució dels nous ajuntaments ha de tenir lloc el dissabte 13 de juny, just vint dies després de les eleccions. Així doncs, i seguint amb la llei establerta, aquest proper dissabte, a les cinc de la tarda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell celebrarà la sessió extraordinària de constitució del nou consistori electe de les eleccions municipals celebrades el 24 de maig, així com l’elecció d’alcalde. La sessió tindrà lloc a la sala plens de l’edifici consistorial. I per constituir les corporacions municipals, s’erigirà una mesa d’edat, integrada pels candidats elegits de més i menys edat. Un cop creada, els seus membres comprovaran les credencials dels electes d’acord amb les certificacions que l’ajuntament hagi remès a la Junta Electoral de la Zona i constituiran l’Ajuntament. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT