PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Veïns i botiguers de Santa Coloma temen més inundacions

Reclamen al Comú que engegui la primera fase de les obres

Per JOSEP ROMERO

Un tram de l’avinguda Santa Coloma inundada d’aigua després d’una intensa tempesta
Un tram de l’avinguda Santa Coloma inundada d’aigua després d’una intensa tempesta | Tony Lara
Les previsions metereològiques apunten fortes tempestes pels propers dies la qual cosa ha posat en estat d’alerta tant als veïns com als comerciants de Santa Coloma que es mostren  molt inquietuds i preocupats per les conseqüències que pot comportar i els danys que puguin ocasionar les temudes inundacions. 
 
Una vegada més l’associació que els hi aplega demana a les autoritats del Comú d’Andorra la Vella que posin fil a l’agulla i encetin d’una vegada per totes la primera fase de les obres que ja estan incloses en el pressupost d’aquest any i que contemplen la separativa d’aigües residuals i el manteniment de les clavegueres. 
 
Justament les intenses pluges de finals del mes de maig passat van provocar les primeres inundacions a les portes de l’estiu i que van afectar alguns establiments. A més també hi van haver diferents talls de carrers d’Andorra la Vella. 
 
La presidenta de l’entitat veïnal, Angi Morillas, va explicar que quan plou d’aquella manera, «plorem de ràbia i impotència». Els afectats lamenten la brutícia i la pudor que atribueixen a la falta de manteniment de les clavegueres de les quals en surten «aus mortes, ciment i bolquers, entre altres excrements», va afegir. 
 
El primer tram que es canalitzarà serà des de la rotonda amb el carrer Gil Torres fins el Prat del Salit, que s’entroncarà amb el col·lector del carrer de les Escoles.

Reunió pendent 
 
Morillas va manifestar que resten pendents de poder-se reunir formalment amb el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, per tal que els hi expliqui quin és el full de ruta de la corporació sobre aquesta problemàtica i, sobretot, per quan està previst l’inici dels treballs per fer front a la separativa d’aigües residuals i el manteniment del sistema de clavegueram tenint en compte que la temporada de pluges tot just ha començat. 
 
Els veïns també han demanat un estudi mediambiental per determinar quins són els torrents amb més afluència i les zones de risc i saber, per tant, si es podria desviar algun d’aquests fluxos. Aquests torrents juntament amb els col·lectors estarien integrats en una segona fase de les obres. 
 
El projecte s’hauria d’implementar el 2020, sempre que es compleixin els terminis previstos

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT