PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’equip femení puja al podi per penjar-se la medalla de bronze

El conjunt torna d’Islàndia amb tres metalls i amb els joves amb l’experiència adquirida de ser a uns Jocs

Per JOAN JOSEP BLASCO

Toni Besolí, Laura Sallés i Lia Povedano després de la competició femenina per equips.
Toni Besolí, Laura Sallés i Lia Povedano després de la competició femenina per equips. | Fandjudo
El conjunt de judo marxa dels Jocs dels Petits Estats amb tres medalles al sarró. Un or i dos bronzes és el balanç. En les dues jornades de competició va haver-hi algun andorrà pujat al podi. Les darreres en fer-ho van ser l’equip femení, que es van adjudicar el bronze. La cita d’Islàndia també ha servit per agafar experiència als joves que formen part del combinat andorrà, que podran aprofitar-la per a les competicions internacionals que afrontin en un futur.
 
El darrer metall del judo nacional l’assolien Laura Sallés i Lia Povedano per equips. En primera instància van superar Montenegro per 2-1. A continuació queien davant Islàndia pel mateix resultat i en la final pel bronze s’imposaven també per 2-1 a Mònaco. «Aconseguir aquesta medalla era una opció i es van donar les condicions per poder-la guanyar», assegura Toni Besolí, director tècnic de la Fandjudo. Aquest metall se suma a l’or de Sallés en -63 quilos i el bronze d’Ivan Llanos en -60 kg. Aquests èxits són «fruit de la bona feina que estem fent, que ens ha d’animar a tots a continuar el camí que hem marcat».
 
Fora de si tornen d’Islàndia amb un metall al coll o no, «estem molt satisfets del rendiment de tots els nostres judokes. Tots han donat la cara en cadascun dels combats». I el balanç que en fa Besolí és més que positiu: «Tres medalles per l’equip tan jove que hem presentat està molt bé». Sallés era l’única que havia estat en altres edicions dels Jocs. Les medalles per a ella no és res que li vingui de nou. Penjar-se l’or «era l’objectiu amb el que anava. Encara li queda molt temps per davant i té uns reptes diferents als de la resta de l’equip. És madura, té molts experiència i amb els anys ha sabut gestionar la pressió». La resta, Llanos, Povedano, Krim Nsir, Ivan Garcia i Fabian Ramos, s’estrenaven en un esdeveniment d’aquest tipus, amb tot el que suposa. «Els ha servit per trencar el gel. Són els seus primers Jocs i la responsabilitat sempre pesa. També aparèixen els nervis per la tensió que hi ha. Pel que han fet han pogut veure que poden assolir els objectius marcats».
PUBLICITAT
PUBLICITAT