PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

1.600 cames solidàries

Un miler de persones participen a la cinquena Cursa de la Dona organitzada per l’ADA

Per ESTHER JOVER MARTIN

Les participants a la Cursa de la Dona, a punt de començar el recorregut a Vivand, davant d’Illa Carlemany, ahir al matí.
Les participants a la Cursa de la Dona, a punt de començar el recorregut a Vivand, davant d’Illa Carlemany, ahir al matí. | EMILIO PRENAS
Més de 800 dones han participat a la cinquena edició de la Cursa de la Dona, l’esdeveniment solidari que organitza l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) amb el suport del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) i enguany, a més, de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca). La presidenta de l’ADA, Montserrat Nazzaro, es va mostrar ahir entusiasmada pel nou èxit de l’esdeveniment que fa cinc anys que l’entitat organitza: «La cursa no para de créixer! Hem repartit uns 800 dorsals, fins dissabte a última hora vam estar inscrivint gent!», va explicar.

A més de les dones inscrites a la prova, cada any també participen molts homes –sense dorsal– que volen acompanyar les participants i unir-se a la causa solidària. També es van vendre unes 1.500 samarretes, a un preu de 8 euros, que podien adquirir les persones que volien col·laborar sense participar a la marxa col·lectiva. «N’hem hagut d’encarregar més», va puntualitzar Nazzaro. «Estem molt satisfetes. Hi ha un gran ambient festiu i la ciutadania d’Andorra mostra molta solidaritat», va afirmar.

Tota la recaptació de la Cursa de la Dona es destina al grup Alba, de l’ADA, coordinat per Pilar Cortadella, i que es tracta d’un grup de suport per a les dones que pateixen o han patit càncer de mama. L’any passat es van recollir uns 5.000 euros que es van entregar a l’equip d’investigació del càncer de pit que  la Universitat de Barcelona coordina a l’Hospital Clínic. «Enguany recaptarem més o menys el mateix, però no ho sabrem fins d’aquí uns dies perquè hem de fer números, i també tenim patrocinadors», va aclarir la presidenta de l’ADA.

CASTILLEJO REPETEIX / La prova té dos circuits: un curt, de 2,5 quilòmetres, i un llarg, de cinc quilòmetres. La guanyadora de la cursa llarga ha estat, per segon any consecutiu, la urgellenca Yolanda Castillejo (1980), que va fer un temps de 17 minuts i 44 segons. Darrere d’ella va entrar a la meta Dayana Huerta, amb un temps de 18 minuts 26 segons. «El que més m’agrada no és el meu resultat sinó veure que hi ha tanta gent a la qual li agrada córrer i s’ho està passant bé», va dir Castillejo. «Veure la gent que arriba tan contenta és el millor». La guanyadora del 2014 i el 2015 va participar a la primera i segona edició quedant tercera i segona, respectivament. La cursa del 2013 se la va perdre perquè estava embarassada.

La Cursa de la Dona es caracteritza per ser una prova popular en què moltes mares corren acompanyades per les seves filles (o fills) i també es veuen molts cotxets de nadó amunt i avall. La Melanie es va estrenar a la cursa empenyent el cotxet amb la seva filla de set mesos, l’Ainoha. «He fet la cursa curta i m’he animat gràcies a una amiga. És per una bona causa», va explicar.

La Cursa de la Dona cada any genera més interès ja que les participants n’arrosseguen d’altres. És el cas de la Mercè, que va córrer animada per la Marisol, que hi assistia per segon any. «Hem fet la cursa i se’ns ha fet curt. Hem vingut per ser solidàries i col·laborar amb la causa», va comentar la Mercè.

Uns altres protagonistes de la cursa són els gossos, que acompanyen les seves mestresses durant el recorregut i després arriben amb un pam de llengua fora –ahir al matí el sol picava fort. L’atleta d’Special Olympics Paquita Ramírez va participar acompanyada pel seu gos pigall.

La Cursa de la Dona és molt més que una prova esportiva i solidària. És un punt de trobada, una festa i el motiu per llevar-se un diumenge al matí per fer esport i contribuir a una causa solidària. Vivand era ahir al matí un espectacle de gent esgotada però amb un somriure a la cara.

La sortida de la cursa va ser a Vivand a les deu del matí. Les participants van pujar per Escaldes-Engordany per després baixar cap a Andorra la Vella pel pont de París i, en el cas del recorregut llarg, baixar fins a l’Estadi Comunal per tornar a Illa Carlemany pujant per l’avinguda Meritxell. La cursa va obligar a tallar el trànsit en alguns carrers i es van produir algunes retencions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT