PUBLICITAT

Tremp

Rampes per evacuar als animals, al canal de Gavet

L’objectiu és facilitar-ne la sortida en cas de caure accidentalment

Per El Periòdic

Canal de Gavet a la comarca del Pallars Jussà
Canal de Gavet a la comarca del Pallars Jussà | El Periòdic
La companyia Endesa, dins del seu Pla de Conservació de la Biodiversitat, ha instal·lat de forma experimental durant aquest 2015 quatre rampes d’evacuació de fauna al canal de Gavet, al Pallars Jussà, per tal de facilitar la sortida dels animals que ho necessiten en cas de caure accidentalment a l’aigua en acostar-se.
 
Endesa ha estat treballant des de principis d’any en el disseny d’unes rampes laterals per facilitar la sortida d’animals, tant mamífers com amfibis i rèptils, en cas de caure al canal de Gavet. Dins del projecte les actuacions han estat planificades des de l’inici i s’han executat sempre amb la supervisió i consentiment dels Agents Rurals.
 
La primera rampa s’ha instal·lat a la sortida del sifó del canal i està destinada a petits vertebrats, serps i granotes, que sovint es veien atrapades pel reflux de l’aigua a la sortida del sifó. 
 
L’estructura en una plataforma inclinada amb uns llistons perpendiculars formant petits esglaons que faciliten la sortida dels animals que ho necessiten.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT