PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els que no es pronunciïn aportaran el 3% de la nòmina del mes de juny

La legislació va entrar en vigor el passat dilluns i ja s’inicia la recaptació

Per E. J. M.

El secretari d'Estat de Funció Pública, Joan Blasi, ahir.
El secretari d'Estat de Funció Pública, Joan Blasi, ahir. | TONY LARA
El funcionariat començarà a aportar un percentatge del seu sou al pla de pensions de la funció pública a partir de la nòmina de juny. Als empleats públics que no es pronunciïn –el Govern ha enviat als sindicats els fulls perquè cada treballador els cumplimenti– se’ls retindrà el 3% del salari, que és el màxim que el Govern aportarà de la seva butxaca (dels pressupostos públics) per cada empleat, segons va explicar ahir el secretari d’Estat de Funció Pública, Joan Blasi.

Les aportacions al pla de pensions es determinen de la següent manera: si un empleat decideix aportar un 2% del seu salari, el Govern també contribuirà per ell en un 2% addicional; si el treballador decideix aportar un 10%, el Govern donarà per ell un 3% perquè és el percentatge màxim per treballador, i si el funcionari no vol contribuir amb res, el Govern tampoc aportarà res al pla de pensions per aquest funcionari.

El funcionariat havia expressat el seu temor a perdre tot el que havia meritat a la Seguretat Social fins a l’entrada en vigor de la nova llei, que va començar a aplicar-se aquest dilluns, primer de juny. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va aclarir ahir  que durant les pròximes setmanes cada funcionari sabrà què li correspon de pensió de jubilació mitjançant el sistema de cotització que s’acaba d’eliminar. Quan la CASS informi dels punts acumulats per cada funcionari, es calcularà cas per cas –ja que hi ha diferents paràmetres (antiguitat, edat, càrrec, ectètera)– i cada funcionari sabrà quina pensió li correspon. A partir d’aquí, podrà decidir quin percentatge  del salari aporta al nou pla de pensions.

Blasi va informar que entre gener i maig 18 funcionaris han demanat la prejubilació (12 dels quals policies) però no ho atribueix a la por del nou sistema de pensions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT