PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

‘De copes al Centre Històric’ es consolida en la cinquena edició

65 botigues i restaurants hi participaran en la vetllada de la nit del proper dijous dia 11

Per JOSEP ROMERO

Un moment de la desfilada de moda en la que van participar diverses botigues.
Un moment de la desfilada de moda en la que van participar diverses botigues. | Tony Lara
Els comerços i restaurants del casc antic de la capital impulsen el proper dijous 11 de juny una nova edició de la nit ‘De copes al Centre Històric d’Andorra la Vella’ amb activitats de tota mena i actuacions musicals en directe a diversos espais de la zona així com tallers, animacions, visites i sortejos, de les  set de la tarda fins a la mitjanit.
 
 Enguany la iniciativa compte amb la participació d’una setantena d’establiments, una xifra semblant a la de l’any passat, el que representa una consolidació de l’esdeveniment que s’ha convertit ja en un referent d’oci de la capital a les portes de l’estiu. 
 
Durant la jornada els comerços -cadascú en el seu sector- ofereixen menús especials, promocions i descomptes i sortejos. Entre les principals novetats d’aquest any cal destacar l’aposta pels concerts musicals en directe al carrer, l’actuació dels Castellers d’Andorra o un espectacle de teatre gratuït, ‘Bestieses’, a càrrec del grup Els Trobafolls a Cal Sinquede. També es mantenen tres sessions de masterclass i sessions d’humor. 
 
A banda, també s’ha convocat un concurs fotogràfic de moda en el què s’escollirà la persona millor vestida i amb més glamour.

Donar a conèixer el Centre Històric
 
El president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Miquel Canturri, va explicar que tot i els canvis que es van introduint any rere any, l’objectiu és sempre el mateix «donar a conèixer als residents i als visitants aquesta zona amb l’aposta clara pel comerç de proximitat». 
 
Actualment l’entitat està integrada per un centenar de botiguers i restauradors, pràcticament la totalitat dels existents en aquest indret i que arriben als 130 locals. 
 
Tot i així consideren que encara no n’hi ha prou, que malgrat el bon ambient i el degoteig en els darrers temps d’obertura de comerços a la zona, al Centre Històric encara li falta una passa més, «tenir algunes grans ensenyes comercials que ens farien créixer com a lloc comercial de referència», tenint en compte que les grans marques comercials busquen el centre neuràlgic que s’ha desplaçat cap a la zona del carrer Unió, des de la Rotonda fins a Vivand. 

Pla estratègic
 
Per seguir avançant en el coneixement del comerç del centre històric, Canturri va anunciar que l’associació, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, està elaborant un Pla estratègic dinamitzador del sector. La pretensió és implicar tant al Comú com al Govern amb iniciatives concretes que facilitin que cada cop més persones coneguin i s’atansin a aquest indret de la capital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT