PUBLICITAT

Reykjavík

Dos esports entren avui en acció

El combinat de bàsquet es mesura amb l’amfitrió i el de golf arrenca sense referències dels rivals

Per El Periòdic

Els jugadors de la selecció fan pinya després de l'entrenament d'ahir.
Els jugadors de la selecció fan pinya després de l'entrenament d'ahir. | FAB
La competició de bàsquet serà exigent. Són quatre els equips que entren en competició i només tres els que s’adjudicaran medalla. Per començar la selecció s’enfrontra a l’amfitriona (21.30 hora andorrana), sabent que li espera un partit dur davant un equip complicat, però amb l’ambició de sumar la primera victòria en aquests Jocs.
 
Els islandesos compten «amb jugadors de molt nivell», indica el seleccionador andorrà, David Eudal. Entre ells està el gegant Ragnar Nathanaelsson, de 2,18 metres, un jugador difícil d’aturar. El combinat nacional jugarà amb un «plantejament de fer bé les nostres coses. No cometre errades, defensar fort i córrer al màxim, donant velocitat al partit», però sempre tenint en compte el desenvolupament del matx i  «saber-nos adaptar al que passi». El debut, sense ritme de competició mai és fàcil de jugar. És la primera jornada i sempre costa més que la resta d’enfrontaments. Els islandesos juguen a casa, un fet que els va a favor o que els pot pressionar: «Espero que els influenciï a ells i que pateixin la pressió de jugar a casa. El nostre equip està curtit en aquest tipus de tornejos».
 
En la primera jornada Montenegro, la gran favorita a adjudicar-se l’or, es va imposar a Luxemburg per 58-85. Els balcànics presenten un equip temible. «No venen amb les estrelles de l’NBA ni els més destacats de les millors lligues d’Europa, però es presenten amb grandíssims jugadors», destaca Eudal. En la plantilla hi ha Vladimir Dasic, que fa cinc anys va jugar al Reial Madrid i actualment es troba al Besiktas d’Istambul, i Blagota Sekulic de l’Iberostar Tenerife.
 
Andorra participa en aquesta edició dels Jocs amb aspiracions. «El que volem és competir amb tothom. Després ja veurem pel que fem on ens posa el torneig», assegura Eudal, que confia en «poder tornar amb una medalla».

ARRENCA LA COMPETICIÓ SENSE REFERÈNCIES DELS RIVALS

El golf, que debuta en els Jocs dels Petits Estats, és un dels esports que més incògnites aixequen. Avui comença la competició amb 21 inscrits i l’organització no ha fet públic l’hàndicap dels jugadors, així doncs no hi ha cap referència ni favorit.
 
Són quatre jornades a disputar en strokeplay, és a dir, es compta el número total de cops en 72 forats i el que menys en fa, guanya. El resultat de l’escratx servirà per definir la classificació tant per a la categoria individual com d’equip, masculina i femenina. En la competició per equips, Andorra no juga la categoria femenina, ja que tan sols té Maria Creus i calen un mínim de dues jugadores. En nois sí són tres, el màxim exigit, però compten els dos millors resultats.
 
Els tricolors sortiran amb els equips d’Islàndia i Liechtenstein, a les 9.00 per a David Esteve, a les 9.10 per a Kevin Esteve, a les 9.20 per a Ramon Armengol i a les 10.10 per a Maria Creus.  L’equip tricolor és a Reykjavíc des de dilluns i ha entrenat els al Korpa Golf Course: «Hem aprofitat els dos dies i les condicions habituals són de vent i fred. A més el terra està dur i la bola quan bota surt disparada», va explicar el capità, David Esteve, sobre les dificultats que s’hi poden trobar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT