PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Estudi demogràfic de les Valls dels segles XVI al XIX

El treball compta amb un ajut Cebrià Baraut de l’Arxiu Nacional

Per EL PERIÒDIC

Família de casa Banyetes a la Massana (1913-1914).
Família de casa Banyetes a la Massana (1913-1914). | JOSEP LLUÍS MOLNÉ SALINES / ANA
El 9 de juny és el Dia internacional dels arxius i, per celebrar-ho, l’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) organitza enguany dos actes: una conferència i un taller de reparació de discos.

Els doctors Valentí Gual i Jordi Buyreu presentaran aquesta tarda l’Estudi demogràfic de les valls d’Andorra a l’època moderna, un treball que han finançat gràcies a l’Ajut de recerca Cebrià Baraut 2013-2014 atorgat per l’ANA. L’acte començarà a les set a la Biblioteca Nacional.

L’ajuda Cebrià Baraut, dotada amb 10.000 euros, recau en projectes que utilitzin com a fonts els recursos de l’ANA. La beca de l’any passat es va destinar a Estudi demogràfic de l’Andorra moderna, del segle XVI al segle XIX, a càrrec de Gual, Buyreu i l’historiador urgellenc Lluís Obiols. L’equip no només ha fet el recompte numèric, sinó que ambiciona reconstruir la genealogia universal de les famílies andorranes.

L’altra activitat serà el 9 de juny: Taller sobre conservació de discs. L’objectiu és compartir el coneixement adquirit a partir del tractament de més de 6.000 discs del fons de l’antiga Ràdio Andorra. Els tècnics mostraran el procediment complet per cuidar correctament un disc, començant per la neteja, seguint per la identificació i documentació del disc, i per acabar digitalitzant-lo i conservant-lo de forma definitiva. El taller, gratuït, durarà de les deu del matí a les dotze del migdia. Cal reservar plaça al telèfon 802 285 o al correu [email protected].

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT