PUBLICITAT

ApC abandona la Taula de la Funció Pública

  • La plataforma creu que les reunions han acabat sent una negociació entre el Govern i els sindicats
  • Al·lega que els grups parlamentaris no poden assumir funcions que corresponen a l'Executiu
13102010_ensenyat
El conseller d'ApC, Carles Ensenyat.. Foto: ANA
El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi ha decidit no seguir participant a la Taula de Treball sobre la Llei de la Funció Pública al·legant que les reunions s'estan utilitzant per "negociar entre el Govern i els sindicats la modificació dels contractes laborals existents", una funció que asseguren és pròpia de l'administració de l'Estat i no dels grups parlamentaris.

ApC explica en una carta dirigida al cap de Govern, Jaume Bartumeu, que la participació dels grups parlamentaris tenia sentit dins el marc d'un debat entre el Consell General, el Govern, els comuns i els sindicats. Tal com ha explicat a l'ANA el conseller general Carles Ensenyat, lamenten que un dels objectius de la taula, "que no s'han arribat a marcar mai, havia de ser la negociació del marc general de la nova Funció Pública". La manca d'assistència dels comuns i la negació de participació de Coalició Reformista ha propiciat que la taula poc a poc "s'hagi desviat". Ara com ara, però, les reunions han "acabat sent una negociació entre el Govern i sindicats".

Segons els consellers generals Josep Maria Bringué i Carles Ensenyat, firmants de la carta, els grups no poden assumir funcions executives que corresponen al Govern. Per tant, creuen que la taula ha patit "greus ingerències en funcions que la Constitució expressament encomana a altres poders".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT