PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Colau vol retirar la candidatura de Barcelona als JJ. OO. d’Hivern

El programa esportiu de Barcelona en Comú aclareix les posicions

Per EL PERIÒDIC

Ada Colau en una roda de premsa informativa sobre el seu partit.
Ada Colau en una roda de premsa informativa sobre el seu partit. | EL PERIÒDIC
Segons el ‘Diari de la neu’,  «retirar Barcelona de la cursa per a la celebració dels jocs olímpics d’hivern del 2022, una proposta que no compta amb un ampli consens social i que no té demostrada ni la seva viabilitat econòmica ni la seva sostenibilitat ambiental», és la menció que fa el partit d’Ada Colau, ‘Plataforma d’Afectats per la Hipoteca’,  dins el programa esportiu de «Barcelona en comú» sobre la possibilitat de presentar la província com a candidata als jocs d’hivern. On fa referència a l’any 2022, el qual ja estava descartat pel govern de Xavier Trias, ja que l’aposta era presentar candidatura, com a termini més adient per a l’any 2026. Així doncs, la possibilitat de veure uns jocs d’hivern a Barcelona i el Pirineu, només passen per les condicions que hi puguin posar els partits que haurien de donar suport a Colau per governar amb tranquil·litat. Aquests possibles partits serien ERC, que segons el ‘Diari de la neu’ fa uns dies hi va mostrar un suport matisat i condicionat, la CUP o el PSC, «que originalment va ser el partit que per mitjà de Jordi hereu va presentar aquesta possibilitat». 
 
I a hores d’ara, segons informa la plataforma ‘Viure als Pirineus’, des del sector de la neu «hi ha pesimisme respecte la possibilitat de què Barcelona demani cap candidatura olímpica». Tot i que encara «caldrà esperar el canvi polític del consistori de la capital catalana, que tindrà segur els seus contrapunts al territori i podria modificar les relacions entre Barcelona i la resta del país».
 
La posició del PSC i ERC / ‘Diari de la neu’ remarca que tot i així, «cal recordar que el candidat del PSC, Jaume Collboni, es va mostrar partidari el passat mes de març de congelar els Jocs Olímpics d’Hivern fins que no vinguin temps millors». Doncs Collboni ho va dir en un acte de campanya amb representants del món de l’esport al Museu Olímpic. I segons el candidat del PSC, amb la crisi, els jocs d’hivern no són una prioritat, tot i que va precisar que no volia llançar la idea a les escombraries.
 
I pel que fa a ERC, segons el ‘Diari de la neu’, el seu candidat Alfred Bosch coincidia fa uns dies amb les posicions del PSC i en una entrevista al rotatiu El Punt Avui també afirmava que hi havia altres prioritats pel davant de presentar una candidatura als Jocs d’Hivern per Barcelona. On remarca que Bosch deia que fer-ho ara mateix, «seria complicar-se molt la vida». 
 
Doncs a l’entrevista, el republicà també va declarar que «se n’hauria de parlar molt amb el Pirineu, perquè el territori que realment se’n pot beneficiar és el Pirineu». Tot i així, va estar d’acord amb què la marca Barcelona hi pogués anar associada. I en quant als terminis, va qualificar el 2022 com a «impossible». D’aquesta manera, Xavier Trias, va ser l´únic cap de llista que es comprometia a mantenir viva la candidatura de Barcelona als Jocs d´Hivern de 2026, així ho afirma el ‘Diari de la neu’. I respecte al PP, comenta que es comprometia a fer una consulta per preguntar als barcelonins si volien presentar una candidatura de Barcelona amb el Pirineu català per fer els Jocs d´Hivern de 2026, apuntant fins i tot una data: el 2030. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT