PUBLICITAT

PERPINYÀ

Més cooperació econòmica amb els Pirineus Orientals

Saboya acorda amb la prefecta organitzar unes jornades sobre el tema

Per EL PERIÒDIC

Saboya amb la prefecta dels Pirineus Orientals, Josianne Chevalier, ahir.
Saboya amb la prefecta dels Pirineus Orientals, Josianne Chevalier, ahir. | SFGA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i la prefecta dels Pirineus Orientals, Josianne Chevalier, han acordat donar un impuls per reforçar la cooperació transfronterera en l’àmbit econòmic. Les dues parts, que es van reunir ahir a Perpinyà, van decidir organitzar unes jornades que tindran com a objectiu promoure les oportunitats de cooperació econòmica i comercial entre el departament francès i Andorra.

Durant la reunió de treball, Saboya i Chevalier van tractar temes bilaterals de proximitat, com la viabilitat del trànsit a l’hivern, la cooperació en el marc de Comunitat de Treball dels Pirineus i la cooperació consular pel que fa als estudiants i residents andorrans. El ministre també va aprofitar per presentar a la prefecta el procés de reformes econòmiques i fiscals d’Andorra. La Universitat de Perpinyà va exposar el màster Miró, sobre turisme cultural, en el qual participa la Universitat d’Andorra. El ministre Saboya també es va reunir amb Jean Marc Pujol, alcalde de Perpinyà, amb qui va pactar seguir treballant en l’assoliment d’objectius comuns.

FONS EUROPEUS / D’altra banda, Andorra pot beneficiar-se per primera vegada del Programa europeu de cooperació territorial entre França, Espanya i Andorra (POCTEFA), per al període 2014-2020, després d’haver-se incorporat, a finals del 2012, com a membre de ple dret de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Des de l’octubre del 2013, el Principat, a més, ostenta la presidència d’aquest organisme. La Comissió Europea va aprovar el programa el passat 19 de maig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT