PUBLICITAT

TREMP

Víctor Orrit empata amb CiU, que podria pactar amb ERC

Les dues candidatures aconsegueixen cinc regidors

Per EL PERIÒDIC

Gràfic de votacions a Tremp.
Gràfic de votacions a Tremp. | PAKO TEMPRADO
L’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ho té difícil per seguir governant a Tremp: la seva candidatura, Compromís per Tremp-Candidatura de Progrés (sigles trempolines del PSC), ha obtingut cinc regidors, els mateixos que la llista de CiU, encapçalada per Joan Unach. La diferència de vots ha estat mínima, només 74: CxT-CP n’ha sumat 949 (35,58%), i CiU 875 paperetes (32,81%).

A més, la candidatura d’ERC-AM, liderada per Maria Pilar Cases, suma tres regidors. Un pacte nacionalista entre ERC i CiU els donaria la majoria absoluta ja que entre tots dos sumem vuit regidors, i al consistori n’hi ha tretze. Les pròximes hores seran decisives per al futur de l’alcaldia de la capital del Pallars Jussà, on Orrit ha ocupat l’alcaldia entre 1991 i 2003, i entre el 2007 i l’actualitat. ERC té la clau.

A les eleccions també ha concorregut el PP, amb Ana Cava al capdavant, que no s’endú cap regidor.

L’any 2011, Orrit va guanyar l’alcaldia liderant PM (Progrés Municipal, de PSC), amb sis regidors; CiU, en va obtenir cinc; la coalició ERC-SI-AM, un; la candidatura d’Atreveix-te/Reagrupament, que enguany no s’ha presentat, també un, i el PP no en va obtenir cap.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT