PUBLICITAT

SORT

Frec a frec entre CiU i Fem Municipi per governar Sort

Llàtzer Sibís ha tornat a guanyar les eleccions

Per EL PERIÒDIC

Gràfic de votacions a Sort.
Gràfic de votacions a Sort. | PAKO TEMPRADO
L’alcalde de Sort des del 2011, Llàtzer Sibís (CiU), ha tornat a guanyar les eleccions municipals però no amb la còmoda majoria de fa quatre anys i l’alcaldia se li complica. CiU ha obtingut cinc regidors, mentre que la candidatura de Fem Municipi (FM), encapçalada per Raimon Monterde, n’ha sumat quatre. El consistori de Sort el formen onze regidors així que Sibís no té la majoria absoluta. La diferència de vots entre les dues llistes ha estat tan sols de 36 vots: CiU, 423 vots (36,12%) i FM, 387  vots (33,05%).

Enguany, a la capital del Pallars Sobirà han concorregut cinc candidatures a les eleccions municipals: CiU, CUP, Fem Municipi, ERC-AM i Candidatura de Progrés. Al consistori també hi entra la CUP, amb dos regidors, que pot ser determinant a l’hora de donar l’alcaldia a Sibís o Monterde.

La resta de llistes (ERC i Candidatura de Progrés) no han obtingut el suficient suport de vots per sumar cap regidor a l’ajuntament.

L’any 2011, a les eleccions municipals de Sort es van presentar només tres partits: CiU, Progrés Municipal i el PP. El resultat va donar una aclaparadora majoria a CiU, amb vuit regidors; PM se’n va endur tres i el PP, cap. El canvi del 2015 a Sort ha estat notable.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT