PUBLICITAT

PUIGCERDÀ

Albert Piñeira revalida un còmode triomf a Puigcerdà

CiU repeteix la majoria absoluta

Per EL PERIÒDIC

Gràfic de votacions a Puigcerdà.
Gràfic de votacions a Puigcerdà. | PAKO TEMPRADO
Albert Piñeira serà alcalde de Puigcerdà quatre anys més. Piñeira ha tornat a guanyar amb comoditat les eleccions municipals de la capital de la Cerdanya. El de CiU va guanyar el 2011 a Puigcerdà, trencant l’hegemonia de les esquerres (de Carretero i Planella), i enguany ha revalidat el càrrec, amb onze regidors, és a dir, de nou majoria absoluta ja que el nombre de regidors a repartir és de tretze.

Aquestes eleccions han concorregut quatre llistes: la de CiU; la d’ERC-AM, liderada per Raimon Ribes; la del PP, encapçalada per Francisco Díaz, i la de Reagrupament Puigcerdà, que ha tornat a la primera línia política amb Antonio Veres al capdavant. El PP s’ha quedat sense representant al consistori, mentre que tant ERC com RCAT-P sumen un regidor cadascun. Per tant, el consistori de Puigcerdà queda amb una aclaparadora majoria de CIU i amb tan sols dos regidors a l’oposició de dos partits d’esquerres, ERC i RCAT-P.

L’any 2011, CiU també va obtenir la majoria absoluta amb deu regidors, per tant, enguany en suma un més. Fa quatre anys, el partit Endavant Cerdanya, liderat pels fins aleshores alcalde Joan Planella (exERC), va sumar tres regidors. PP, PSC-PM i SI van concórrer als comicis però no van obtenir ni un regidor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT