PUBLICITAT

PERAMOLA

Dos escaladors passen la nit a la Cascada de Peramola

Els Bombers rescaten dos persones que havien fet curt de corda

Per EL PERIÒDIC

La paret de la Cascada, a Peramola.
La paret de la Cascada, a Peramola. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els Bombers de la Generalitat van rescatar dissabte dos escaladors que havien quedat atrapats en una paret a Peramola, a l’Alt Urgell. El rescat va tenir lloc a dos quarts de nou del matí a la paret de la Cascada de Peramola. Els dos escaladors havien passat la nit a 80 metres d’alçada perquè divendres se’ls havia acabat la corda mentre feien ràpel.

Els Bombers van ser alertats per una persona que els va sentir cridar auxili. Fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar un helicòpter, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i tres vehicles terrestres. Els dos accidentats estaven il·lesos i van poder baixar pel seu propi peu.

D’altra banda, els Bombers van intervenir ahir en el rescat d’un barranquista accidentat a Abella de la Conca (Pallars Jussà). Els GRAE van rebre l’avís a les 12.42 i es van desplaçar en helicòpter fins al lloc de l’accident, a la zona del barranc del Forat de Bóixols. El ferit, de 33 anys, es va accidentar i fer mal al genoll mentre feia el barranc. L’home va ser traslladat amb l’helicòpter de rescat dels Bombers fins a l’Hospital de Tremp.

Els Bombers de la Generalitat recorden que per evitar possibles accidents a la muntanya «és molt important que els practicants tinguin consciència en el moment de planificar les sortidesi al llarg de l’activitat de certes mesures preventives. Així mateix,també és de vital importància tenir consciència de la necessitat d’un bon equipament i d’una condició física i psíquica adequada al nivell de l’activitat».

En cas d’accident s’ha de trucar al 112 i informar del nombre de persones accidentades i l’edat; el lloc de l’accident; la situació de l’accidentat (està ferit?, està conscient?, sagna?, respira?), i les condicions meteorològiques al lloc de l’accident. Els accidentats per no complir les normes de seguretat poden ser obligats a pagar el cost del rescat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT