PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es confirma l’interès d’Elton John d’actuar al Principat

El primer concert de l’artista al país podria ser a finals de juliol

Per EL PERIÒDIC

El cantant, pianista i compositor britànic Elton John.
El cantant, pianista i compositor britànic Elton John. | David Shankbone
Sembla que la informació que avançava Andorra Televisió fa uns dies es confirma i que el popular cantant, pianista i compositor Sir Elton Hercules John actuarà per primera vegada al Principat, i que la data seria durant la segona meitat de juliol, amb els dies 18 i 19 com els més probables.  Si es confirmés, la seva primera actuació al Principat se situaria dins la gira que l’artista farà per Espanya. De fet, entre els concerts confirmats hi ha el de Màlaga, el 15 de juliol,  el de Gijón el dia 17 i el de Madrid el dia 20. 
 
El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va desmarcar-se de la organització de l’esdeveniment, que dependrà d’alguna empresa privada que se’n vulgui fer càrrec, però va assegurar que si s’acaba produint en seran patrocinadors. Una de les peticions que es fan és que el preu de les entrades en general no sigui desorbitat, i és que a Madrid, per exemple, on es farà en format reduït al Teatro Real, les entrades més cares arriben als 425 euros i es poden arribar a pagar gairebé 1.000 amb la reventa. En canvi, en un escenari més gran i amb tota la banda, com és el que cas de Màlaga, les entrades són molt més econòmiques i oscil·len entre els 70 i els 110 euros. A Andorra, si finalment es confirma la visita del cantant britànic, és molt probable que arribi també en format reduït i que, per tant, el públic estigui assegut. Per aquest motiu les informacions porten a que es valorin dues opcions: l’Estadi Nacional i el Pavelló del Govern, on s’hi podrien reunir fins a 3.000 persones assegudes.  
 
100 països i una vida d’èxit / El motiu pel qual l’artista s’ha mostrat interessat en actuar a Andorra és, si més no, curiós i el país acabaria guardant un espai important en la biografia d’Elton John perquè fins ara ha actuat en 99 països diferents i el Principat es convertiria en el número 100. Tota una demostració de la rellevància que té a nivell mundial l’artista. 
 
Guanyador de fins a cinc premis Grammy, el seu primer àlbum va veure la llum l’any 1969 i el seu glam rock l’han portat a vendre més de 300 milions de discos a tot el món convertint-se en un dels músics de més èxit de la història. Gràcies a la seva rellevància li va ser atorgat el títol de Sir després de ser anomenat membre de l’Ordre de l’Imperi Britànic per la reina Isabel II. 
 
A més, Elton John també desenvolupa una tasca humanitària molt important amb la seva lluita constant per eradicar el sida. De fet, l’any 1992 va fundar una ONG amb la qual ha recollit gairebé 300 milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT