PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trias i Colau arriben empatats a la meta final

Collboni millora resultats en el sisè i últim lliurament de l'enquesta prohibida de Barcelona que publica EL PERIÒDIC D’ANDORRA i, amb 5 regidors, es distancia de Fernández Díaz, que ballaria entre 4 i 5. Ciutadans i Esquerra empatarien amb 4 regidors i l

Per El Periòdic d'Andorra

El candidat de CiU a la reelecció com a alcalde de Barcelona,Xavier Trias, i l'aspirant de Barcelona en Comú (BC), Ada Colau, arriben igualats a la meta final.
La sisena i última mostra del ‘tracking’ electoral elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÒDIC D’ANDORRA revela, més que anuncia, una situació d'empat tècnic entre el candidat de CiU a les eleccions municipals de Barcelona i la de Barcelona en Comú. Tots dos obtindrien entre 10 i 11 regidors. L'enquesta d’EL PERIÒDIC D’ANDORRA revela que el candidat socialista Jaume Collboni ha aconseguit consolidar-se en la tercera posició, amb 5 regidors, mentre que l'últim ‘tracking’ situa Alberto Fernández Díaz (PP) en quarta posició, amb entre 5 i 4 regidors. Molt igualats apareixen també Carina Mejías, de Ciutadans, i Alfred Bosch, d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb 4 regidors, mentre que l'últim grup municipal seria el de la CUP, amb 2-3 representants.

Amb una participació estimada d'entre el 63% i el 65%, Xavier Trias segueix liderant les preferències com a alcalde (26,9%) enfront d’Ada Colau (25,3), i el republicà Alfred Bosch es manté en tercer lloc, amb un 8,4%. No obstant, Colau retalla distàncies a Trias en preferència per a alcalde. Les candidates de BC i de la CUP, María José Lecha, així com el del PSC obtenen en l'últim ‘tracking’ d'aquest dissabte els seus millors resultats. Colau obté el millor registre de la setmana en vot decidit al seu favor i retalla la distància que li porta Trias.

CiU es manté al capdavant en intenció directa de vot i conserva la distància davant Barcelona en Comú. La CUP, ICV-EUiA (Barcelona en Comú) i CiU són els partits que disposen de la fidelitat de vot més alta.

L'estimació de vot de l'últim lliurament de l'enquesta prohibida de Barcelona presenta un empat tècnic, el més ajustat fins avui detectat pel GESOP. Amb el 24,4%, Xavier Trías obtindria 10-11 regidors, els mateixos que Ada Colau, amb el 24%. Jaume Collboni, amb el 12,3%, aconseguiria remarcar la seva posició de tercer lloc amb 5 regidors, mentre que Alberto Fernández Dies ballaria entre 5 i 4 edils (10,4%). Els 4 regidors serien per a Ciutadans, que entraria amb força al consistori, i també per a Esquerra Republicana, que duplicaria la representació de les anteriors eleccions municipals. L'enquesta del GESOP per a EL PERIÒDIC D’ANDORRA manté el dibuix d'un consistori amb 7 forces polítiques, ja que la CUP entraria amb entre 2 i 3 regidors (6,2%).

En definitiva, CiU es manté en l'esprint final abans de l'obertura, aquest diumenge a les 9 del matí, dels col·legis electorals a Barcelona, però la pujada de BC deixa l'enquesta acumulada de la setmana en un empat tècnic entre les candidatures de Trias i Colau.

Aquest és el sisè lliurament de l'enquesta diària sobre les eleccions municipals a Barcelona que publica EL PERIÒDIC D’ANDORRA. El sondeig, prohibit per la legislació espanyola però legal a Andorra, va publicar el seu primer ‘tracking’ dimarts al migdia i s'ha actualitzat durant tota la setmana a la mateixa hora. Aquest dissabte, jornada de reflexió, s'han publicat la penúltima actualització al migdia, i abans de la jornada electoral aquest últim lliurament.



FITXA TÈCNICA

Tècnica de recerca: Entrevistes telefòniques assistides per ordinador (CATI).
Àmbit geogràfic: Barcelona ciutat.
Univers d'estudi: Població major d'edat, empadronada i amb dret a vot.
Dimensió de la mostra: 1.100 entrevistes.
Disseny de la mostra: Estratificat per districtes amb afixació proporcional. Dins de cada districte, selecció aleatòria de les cases a trucar. Dins de cada casa, selecció de la persona a entrevistar a partir de quotes creuades de sexe i edat seguint la distribució real de la població objecte d'estudi.
Error de la mostra: +- 3,0% per un nivell de confiança del 95,5% i p=q=0,5.
Treball de camp: Realitzat entre el 21 i el 23 de maig del 2015.













Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT