PUBLICITAT

El PRA no descarta entrar dins una plataforma d'alternança

  • Donat que part de la militància del PLA no vol dissoldre el partit, la formació contempla totes les opcions
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estanislau Sangrà, Gilbert Saboya i Jordi Torres, durant la compareixença d'ahir a la tarda a l'Hotel Delfos Foto: TONY LARA

Els tres portaveus del grup impulsor de la formació que demà al vespre es concretarà en el Partit Reformista Andorrà (PRA) i que aglutinarà els integrants de Nou Centre, així com els militants liberals que es vulguin sumar finalment, van explicar ahir que de cara a les imminents eleccions anticipades mantenen totes les opcions obertes. En aquest sentit, i conscients que una important base del PLA és reticent a dissoldre el partit mare de la Coalició Reformista (CR), el PRA naixerà amb la intenció d’esdevenir «un element decisiu i clar en la construcció d’una alternança de Govern», segons va afirmar el centrista Gilbert Saboya. Només 4 dels 11 consellers del grup parlamentari van firmar el manifest fundacional.

Tot i aquesta realitat, el PRA farà tot el possible per convèncer el màxim nombre de militants del PLA de passar-se a la formació de centre-dreta, encara que els portaveus que ahir van comparèixer al que ja comença a esdevenir una mena de seu pels reformistes, l’Hotel Delfos, si aquesta dissolució no s’arriba a produir, «el PRA i CR podrien conviure perfectament», segons va justificar Jordi Torres. En qualsevol cas, la pilota estarà en la teulada del mateix PLA, ja que un cop el PRA esdevingui demà al vespre un partit i nomeni una junta gestora d’entre 6 i 12 persones, serà l’Assemblea del 29 d’octubre en què els liberals votaran en massa sobre el futur de la formació, és a dir, si hi ha o no dissolució per tal de fusionar-se dins el PRA.

150 signatures / Des que el passat mes d’agost s’iniciés el termini de recollida de signatures, la formació ha aconseguit 150 rúbriques, tot i que un dels portaveus, Estanislau Sangrà, va aclarir que aquestes signatures no són sinònim d’una futura afiliació, sinó d’un interès per que el PRA es consolidi i, un cop en aquest estadi, ja es definiria la relació.

Saboya va mostrar-se satisfet la proximitat del nou estadi en la consolidació del partit que, tal i com va recordar, va sorgir com a una necessitat per part de CR a l’hora de donar continuïtat a la coalició electoral i reforçar una alternança de Govern. Tot i això, el camí no ha estat fàcil, fins el punt que el moment més delicat es va produir quan, segons va recordar, «es va plantejar la dissolució dels dos partits nacionals», PLA i NC. Aquell punt d’inflexió va servir, de fet, per visualitzar les dificultats de dir adéu a la marca PLA i per enfocar amb el realisme que ahir es va mostrar les futures aliances electorals. Sangrà va reconèixer que l’objectiu és «força ambiciós», però que «el país ho està demanant».

una junta i molts contactes / A partir d’aquesta mateixa setmana, la junta gestora, que incorporarà gent dels diferents espectres polítics presents a CR mantenint la proporcionalitat i buscant «ser atractiva», segons Saboya, serà el nucli que tindrà la funció d’iniciar els contactes per atreure el màxim de militants. A més de fer les gestions logístiques, la junta donarà a conèixer els estatuts i plantejaments als agents socioeconòmics i sondejarà possibles aliances.



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT