PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Canillo exposa de nou el projecte dels Espiolets

Medi Ambient va rebutjar algunes de les obres a la zona i ara s’han modificat

Per EL PERIÒDIC

El pla dels Espiolets, a l'estiu.
El pla dels Espiolets, a l'estiu. | JORDI FITER
El Comú de Canillo sotmet de nou a informació pública el projecte Reordenació de la zona d’Espiolets, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar la zona de debutants del sector de Soldeu. El projecte es podrà consultar des d’avui durant quinze dies hàbils.

El projecte es va exposar públicament l’any passat però els departaments de Medi Ambient i Patrimoni Natural van desestimar les obres previstes per executar durant el 2015, és a dir, el telecadira Planell de la Font i la millora d’un tram de la pista Gall de Bosc. Durant l’hivern 2014 i la primavera 2015, ENSISA (la societat gestora de l’estació de Soldeu-el Tarter i promotora de les obres) i l’equip redactor del projecte van revisar i adaptar el projecte en favor de les mesures mediambientals perquè l’Administració n’emeti un informe favorable.

El programa global d’actuacions  a la zona d’Espiolets incloïa obres per al 2014 i per al 2015. Les de l’any passat, ja realitzades, són l’ampliació del camí dels Covards per donar sortida al nou telecadira i l’escurçament del telecadira Espiolets; la construcció d’un nou teleesquí Escola (Escola II) per pal·liar la sobre-explotació del telecadira Escola; el desplaçament de la cinta del jardí, delimitant una zona infantil, i la remodelació del jardí de neu, corregint el pendent transversal.

Les obres previstes per al 2015 i ajornades per l’informe desfavorable són la construcció d’un nou telecadira de pinça fixa per a debutants-avançats (Planell de la Font), i l’actuació sobre la pista Gall de Bosc, modificant l’eix i ampliant la plataforma de pista, per suprimir l’encreuament amb la pista Llebre, un punt negre d’accidents d’esquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT