PUBLICITAT

Els comisos de diner negre ja superen els 2 milions d'euros

  • La xifra és molt superior als 78.000 euros confiscats tot l'any passat
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Diners comissats en una operació fiscal Foto: EL PERIÒDIC

la Guàrdia Civil de Lleida va comunicar ahir que en el què portem d’any ja ha comissat més de dos milions d’euros de diner negre. Aquesta xifra és molt superior, concretament el 2.564% més, que la registrada durant tot l’any passat. Llavors la Guàrdia Civil va comissar un total de 78.000 euros.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, va apuntar com a principals causes d’aquest augment la situació econòmica actual i el fet que el Principat s’hagi compromès a deixar de ser un paradís fiscal. Flores va recordar que la gran majoria dels incautaments de diner negre s’han produït dins la zona de la Farga de Moles quan els infractors pretenien entrar els diners il·legals d’Andorra en direcció a Catalunya.

Com a conseqüència d’aquest augment, també han incrementat el total d’infraccions. Des del mes de gener s’han enxampat 76 infractors, mentre que durant tot el 2009 només se’n van comptabilitzar quatre.

MÉS CONTRABAN DE TABAC/ Pel que fa al contraban de tabac provinent del Principat, també ha augmentat en comparació a fa un any, però en menor mesura. Des de principi d’any la Guàrdia Civil ha comissat uns 240.000 paquets de tabac, valorats en 815.000 euros, i s’ha detingut per cometre infraccions a un total de 15 persones.

D’aquests intents d’entrar tabac, hi ha hagut 162 casos que s’han considerat infraccions en no superar la mercaderia el valor de 6.000 euros, mentre que 15 casos, en superar aquest import, s’han considerat delictes.

En la comparativa amb el 2009, es van decomissar a la demarcació de Lleida 311.000 paquets de tabac de contraban valorats en 866.000 euros. Partint d’aquestes xifres, el subdelegat va calcular que es tancarà l’any amb un lleuger increment de comisos de tabac respecte a l’any 2009.



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT