PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Medul·la òssia: Recollida de firmes perquè les inscripcions es puguin fer al país

Un resident promou una campanya a la plataforma virtual Change.org

Per E. J. M.

Petició de firmes a Change.org perquè Andorra sigui donant.
Petició de firmes a Change.org perquè Andorra sigui donant. | CHANGE.ORG
La malatia d’un familiar va animar Martí Mourelo a inscriure’s com a donant de medul·la òssia. Durant la Marató de donants de sang, organitzada el passat 24 d’abril, Mourelo pretenia registrar-se però es va endur una decepció quan li van comunicar que «a Andorra no et pots fer donant d’òrgans». 
 
Per això, Mourelo ha promogut una campanya de recollida de firmes a la plataforma virtual Change.org perquè els andorrans i residents puguin enscriure’s al REDMO (Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia). «Quan tingui suficients signatures les entregaré al ministeri de Salut», ha explicat l’instigador. En principi aspirava a 500 firmes però ja n’ha reunit unes 700. La campanya continua oberta.
 
«Sé que Rosa Ferrer [la titular de Salut] n’és conscient, però n’hem de parlar, vull un compromís», afirma el promotor de la iniciativa. «Sé que hi ha gent d’Andorra que s’ha inscrit a Espanya donat una adreça de baix, però jo no vull mentir». «La donació de medul·la es fa en vida i ha de ser senzill, com ja es fa amb la sang de cordó umbilical», argumenta. 
Mourelo coneix una nena andorrana que va rebre un transplament de medul·la a París d’un donant alemnay. La solidaritat és global. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT