PUBLICITAT

La Taula de la Funció Pública clarifica els punts per a la projecció laboral dels funcionaris

  • Consens per substituir l'actual gestió de l'acompliment per un nou sistema
  • Entre els objectius, hi ha el de trencar amb la idea actual de que els funcionaris s'estanquin 40 anys en el seu lloc de treball
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


121010taula
La taula de la funció pública. Foto: ANA
A la reunió de la Taula de la Funció Publica d'aquest dimarts al matí s'ha arribat a acords pel que fa al sistema retributiu i a la carrera professional, donant així per tancat aquest apartat. Pel que fa al sistema retributiu, s'ha coincidit en la necessitat de substituir l'actual gestió de l'acompliment per un nou sistema. Quant a la carrera professional, s'ha determinat que els funcionaris puguin saber exactament quins requisits són els que han de complir per a la seva projecció laboral, i s'han establert aquests punts amb un sistema d'esgraons que valorarà la motivació del treballador, la seva formació, participació, el desenvolupament de la seva tasca, la seva excel·lència en el lloc de treball i la transferència dels coneixements adquirits.
El president de la taula, Bruno Bartolomé, ha remarcat la importància que aquests aspectes seran coneguts pel funcionari abans d'assolir aquesta projecció, i que la taula ha volgut incidir en que es tracti d'un desenvolupament no només vertical, és a dir, d'elevar la situació laboral, sinó també horitzontal perquè es pugui avançar canviant de lloc de treball sense adquirir un grau més elevat. La intenció és trencar amb la idea actual de que els funcionaris s'estanquin 40 anys en el seu lloc de treball, i aconseguir que puguin prosperar.

El nou sistema que es proposa des de la Taula de la Funció Pública estaria basat en esgraons amb una definició de les condicions que es demanen per a cada un com per exemple el temps que cal passar a cada lloc, i no elimina el sistema d'avaluació, ja que es continuarà fent una valoració de les capacitats, però amb un sistema "més obert per millorar el clima laboral". Bartolomé ha deixat clar que la intenció és simplificar "les regles del joc" deixant clar quins mèrits calen per a cada esgraó, i ha aclarit que hi ha propostes com oferir formació als treballadors, i no només compensacions econòmiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT