PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amàlia Vinyes marxa amb mal regust d’Estoril

El trencament d’un amortidor als entrenaments oficials va condicionar l’actuació de la pilot andorrana

Per JOAN JOSEP BLASCO

Vinyes intenta que un rival no l’avanci en un revolt en una de les dues curses al circuit portuguès.
Vinyes intenta que un rival no l’avanci en un revolt en una de les dues curses al circuit portuguès. | Fotoesport
Les expectitives que tenia posades Amàlia Vinyes en la segona prova del calendari de la Seat León Eurocup ben aviat les va haver de rebaixar. Al circuit d’Estoril es va trobar amb diverses incidències de caràcter mecànic que no li va permetre ser a Portugal a prop de les posicions capdavanteres.
 
Durant la setmana va realitzar un test al mateix circuit que li va permetre conèixer les característiques del traçat. Als entrenaments lliures tot i que va patir problemes amb els frens va demostrar que podia ser a prop dels pilots més ràpids. Però en els oficials el trencament d’un amortidor a la meitat de la tanda va acabar amb les seves aspiracions. S’havia de conformar de ser a meitat de la graella de sortida, amb el que suposa en quan a tocs entre cotxes. «Estic molt enfadada amb el que ha passat, a part que se m’ha complicat molt entrar en la lluita pels punts a les carreres, perquè sortiré molt enrere, el trencament que s’ha produït és un punt feble del León; al meu entendre hauria d’estar resolt. És evident que seguirem treballant per millorar, però aquests detalls fan que la motivació no sigui la mateixa», indicava Vinyes després de la sessió. 
 
Aquest fet es va confirmar en la primera cursa i el seu vehicle va patir desperfectes. «Les primeres voltes han estat molt dures, els tocs han estat continus per tots costats. Hi ha rivals que intenten passar per llocs impossibles. En fi, amb la direcció doblegada des de l’inici, el meu repte ha passat a ser acabar la carrera i almenys això ho he aconseguit», assenyalava Vinyes, que va finalitzar en la quinzena posició.
 
En la segona prova no va voler arriscar. «He decidit ser una mica més conservadora al principi per conservar rodes i atacar en la fase definitiva de la carrera. Quan he agafat a un grup de rivals que tenia per davant, suposo que hauran accelerat el ritme i no els he pogut seguir. La sensació va ser que el seu León és més ràpid». Acabava la carrera en la dotzena plaça. La pròxima cita serà al circuit britànic de Silverstone el 6 i 7 de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT