PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els càstigs corporals als infants, penats per llei

És una de les modificacions incloses en l’última reforma del Codi Penal

Per E. J. M.

Un simulacre d'una mare picant al cul a la seva filla.
Un simulacre d'una mare picant al cul a la seva filla. | EL PERIÒDIC
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va anunciar en l’últim Examen Periòdic Universal (EPU) en matèria de Drets Humans que el càstig corporal als infants es considera delicte des del desembre del 2014 ja que és una de les modificacions incloses en l’última reforma del Codi Penal. En l’anterior EPU, fa quatre anys, Andorra va rebre recomanacions dels països membres de les Nacions Unides perquè prohibís explícitament els càstigs corporals a la canalla.

Saboya va explicar que «en efecte, amb anterioritat a la reforma, el càstig corporal estava inclòs en el tipus delictiu de maltracte corporal. Actualment, s’ha completat el tipus delictiu per evitar qualsevol dubte interpretatiu sobre la seva il·legalitat». El ministre va afegir que  «la modificació legislativa va ser comunicada, el passat mes de març, a l’ONG Global Initiative to End All Corporal Punishment of Children. El mateix mes de març, l’ONG va respondre, amb grat, que Andorra havia estat inclosa en la llista de països que explícitament prohibeixen els càstigs corporals».

L’informe de Nacions Unides de l’últim EPU afirma que «els càstigs corporals estan ara clarament prohibits en l’àmbit familiar i tal comportament està tipificat com a delicte penal», i cita els articles 113, 114 i 115 del codi penal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT