PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La cantata ‘Transatlàntida’ uneix Andorra, la Seu, Berga i Puigcerdà

El projecte conjunt l’han desenvolupat les escoles de música

Per JOSEP ROMERO

Els alumnes de les escoles de música que van participar ahir a la cantata.
Els alumnes de les escoles de música que van participar ahir a la cantata. | EL PERIÒDIC
l’Institut de Música d’Andorra la Vella i les escoles de música de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Berga i van oferir ahir el primer dels quatre concerts programats dins d’un projecte conjunt que aplega 250 alumnes de cadascun dels centres  i que ofereix una actuació en aquestes localitats.  

Els petits cantors van treballar l’obra Cantata Transatlàntida del mallorquí Baltasar Bibiloni (1936), amb text del poeta Miquel Desclot (1952). L’estrena va tenir lloc diumenge a la pista polivalent de la zona esportiva de la Seu amb la presència d’un nombrós públic local i de la resta de municipis representats. A més a més, els alumnes dels quatre centres d’estudis musicals van fer una estada de cap de setmana a la Seu per posar en comú el treball realitzat.

La Cantata Transatlàntida és una obra escrita pel compositor i pedagog Bibiloni amb un text de l’escriptor Desclot. Va ser estrenada l’any 2002 al Palau Sant Jordi de Barcelona, per encàrrec del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb motiu del centenari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. El text, inspirat en l’obra L’Atlàntida de Jacint Verdaguer, descriu les aventures d’una formiga que emprèn un viatge per trobar el continent perdut.

La cantata compta amb els alumnes dels diferents grups corals de les escoles i amb alumnat d’instrument que formen conjuntament una orquestra, entre les quatre escoles. Durant el concert hi ha una projecció d’imatges, sobre la història que narra la Cantata, creades per Laura Castellet expressament per a l’ocasió.

El  proper dissabte el concert es farà al Pavelló d’Esports de Puigcerdà, el dia següent serà el torn del Pavelló Vell de Berga i el 14 de novembre arribarà a l’Auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.
Aquest és el tercer projecte comú que realitzen les escoles després de la Cantata per a una tortuga (2007) i Va de Rock! (2013).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT