PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Caballé admetrà davant del jutge el frau a Hisenda

La soprano tenia la residència a Andorra però vivia a Barcelona

Per EL PERIÒDIC

Caballé, signant un conveni amb Sant Julià i la Seu l’any 2004.
Caballé, signant un conveni amb Sant Julià i la Seu l’any 2004. | TONY LARA
La soprano Montserrat Caballé ha estat citada per comparèixer demà en el judici pel seu frau a la hisenda espanyola. La cantant lírica va arribar a un pacte amb l’Agència Tributària mitjançant el qual va admetre haver defraudat més de mig milió d’euros en no pagar l’IRPF de l’any 2010. Caballé tenia residència a Andorra però no hi vivia ja que, en realitat, residia a Barcelona. La soprano va acceptar pagar una multa de gairebé  255.000 euros i retornar l’import defraudat, per tant, la compareixença en el judici es limitarà a ratificar l’acord davant del jutge.

L’abril del 2014 , un jutjat de Barcelona va imputar a Caballé un delicte contra la Hisenda Pública, a paetició de la Fiscalia, perquè realment residia a Espanya però constava que vivia a Andorra per no tributar. La diva firmava els seus contractes a través de l’empresa andorranan Reial Classics SL.

Caballé va pactar a finals del 2014, amb la Fiscalia i l’Agència Tributària, una condemna de sis mesos de presó i la multa, a més del retorn els diners defraudats i no poder rebre subvencions públiques durant 18 mesos. El pacte s’ha de ratificar demà en el judici. Com que la pena de presó és inferior als dos anys i la processada no té antecedents penals, el més probable és que la cantant no entrarà a la presó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT