PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Institut de Música participa a la ‘Cantata Transatlàntida’

La darrera actuació serà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Per EL PERIÒDIC

Cartell de l’esdeveniment.
Cartell de l’esdeveniment. | EL PERIÒDIC
Les escoles de música de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Berga, amb la participació de l’Institut de Música d’Andorra la Vella han organitzat un projecte conjunt que reunirà a 250 alumnes dels quatre centres: Cantata Transatlàntida 2015. L’estrena tindrà lloc aquest diumenge a les 18.00 hores a la Pista Polivalent de la zona esportiva de la Seu i, després de passar per Puigcerdà i Berga, acabarà amb la representació al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el 14 de novembre. 
 
La Cantata Transatlàntida és una ora escrita pel compositor mallorquí Baltasar Bibiloni amb text del poeta Miquel Desclot. Va ser estrenada l’any 2002 al Palau Sant Jordi de Barcelona, per encàrrec del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, amb motiu del centenari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. El text, inspirat en l’obra l’Atlàntida, descriu les aventures d’una formiga que emprèn un viatge per trobar el continent perdut. 
 
Per portar a terme la Cantata Transatlàntida, alumnes de les quatre escoles de música faran una estada de cap de setmana, els dies 9 i 10 de maig, a la Seu d’Urgell, per posar en comú el treball efectuat. La Cantata comptarà amb els alumnes dels diferents grups corals de les escoles i també amb alumnat d’instrument que formaran conjuntament una orquestra, entre les quatre escoles. La direcció musical del projecte anirà a càrrec d’Eugeni Sokhatskyy, qui també ha elaborat els arranjaments orquestrals. 
 
Durant el concert hi haurà una projecció d’imatges, sobre la història que narra la Cantata, creades per Laura Castellet expressament per a l’ocasió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT