PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Andbank gestiona més de 20 bilions d’euros, un màxim històric

El grup va tancar el 2014 amb un benefici net de 64,3 milions d’euros

Per EL PERIÒDIC

Façana d’Andbank.
Façana d’Andbank. | ÀLEX LARA
Andbank ha tornat a superar el seu màxim històric de recursos de clients, passant dels 13.473 milions d’euros el 2013 a 21.450 milions d’euros el 2014, el que representa un increment anual del 66%. L’entitat, per tant, ha gestionat més de 20 bilions d’euros.

La variació dels recursos, 7.978 milions d’euros, s’explica en part pel creixement inorgànic amb la incorporació del negoci retail d’Inversis per +5.454 milions d’euros, però també pel creixement orgànic sostingut (1.916 milions d’euros). Amb aquestes xifres, Andbank consolida així la solidesa i diversificació geogràfica del grup financer.

Tot i la inversió en procediments i recursos de control, en creixement internacional i en els criteris de prudència en la dotació de provisions, el Grup Andbank va tancar el 2014 amb un benefici net de 64,3 milions d’euros, en línia amb el resultat de l’any anterior. El bon resultat es deu a la consolidació del seu model de banca privada i a la positiva evolució del negoci tant a Andorra com a les jurisdiccions internacionals.

Quant a les principals magnituds del compte de resultats, el marge ordinari se situa en el màxim històric de 220 milions d’euros, un 13,18 % superior al de l’any anterior, que demostra una vegada més l’excel·lent capacitat del model de negoci en generació de resultats. El marge d’explotació es situa en 86,1 milions d’euros.

L’estructura de capital i liquiditat d’Andbank s’ha continuat mantenint especialment alta durant el 2014. En aquest sentit, la ràtio de liquiditat s’ha situat en el 61,22 % (molt per sobre del mínim del 40 % que fixa la normativa vigent). A més, també manté una bona posició de solvència amb una ràtio del 16,68 %, després del consum en la ràtio per la incorporació del negoci retail d’Inversis, resultat superior al nivell mínim exigit pel supervisor del 10 %, i molt per sobre respecte a la ràtio mitja de les institucions financeres europees.

Els fons propis del grup han experimentat un important creixement des dels 482 milions d’euros, a tancament de 2013, als 539 milions d’euros a final de 2014. A tancament de l’any 2014, Andbank compta amb més de 1.000 treballadors en tot el Grup, dels quals més de 400 treballen des de la matriu andorrana.
L’estratègia, la gestió i el perfil de risc del banc, mantenen el reconeixement de l’agència Fitch Ratings que qualifica Andbank amb un ràting a llarg termini A- i un individual B/C. Les qualificacions es basen en el creixement de l’activitat de Banca Privada, la seva sòlida expansió internacional, nacional i de nínxol, una gestió dinàmica i un molt bon nivell de liquiditat.

ANDBANK EL 2015 / Andbank considera i s’autoexigeix que el compliment escrupolós de la normativa no sigui només un mer compliment formal o legal, sinó un dels seus pilars estratègics que té com a objecte una total transparència en la prestació dels seus serveis i la protecció dels seus clients i de les seves contrapartides. Andbank té un ferm compromís amb l’estricte compliment de la normativa aplicable tant en matèria de prevenció de blanqueig de capitals com de prestació de serveis d’inversió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT