PUBLICITAT

Martín Blanco guanya el premi de pintura del 16è Cartell Arts

  • Marta de Olano i Enric Pla es fan amb els segons guardons del certamen
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'artista Martín Blanco Foto: TONY LARA

L’artista canillenc Martin Blanco va rebre ahir el Premi de Pintura del 16è Cartell Arts Andorra per la seva obra titulada Rutinària deshumanització, realitzada en oli i llapis de color, un guardó dotat per Crèdit Andorrà amb 3.000 euros i organitzat pel Cercle de les Arts i de les Lletres d’Andorra. La barcelonina Marta de Olano va quedar en segon lloc, amb un premi de 1.200 euros.

En la categoria d’Escultura, el primer premi va resultar desert, mentre que el segon va recaure en l’escultor d’Osona Enric Pla, que va rebre també els 1.200 euros en reconeixement a la seva obra. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, un esdeveniment que va servir també per inaugurar l’exposició de totes les obres participants en el certamen.

LA ‘DESHUMANITZACIÓ’ / L’artista argentí i resident a Andorra Martín Blanco va mostrar-se molt satisfet pel guardó, manifestant que aquest tipus de reconeixements fan una mica més gratificant les hores de treball que hi ha al darrere de cada obra. La que ahir va ser guardonada ha volgut reflectir la forma de vida en la societat actual, on la rutina diària convergeix la gent en una mena de robots que «dada dia fan el mateix».

A la pintura de Blanco, una noia amb les mans agafades amb fils a l’estil d’una titella i amb la cara parcialment tapada posa de manifest aquesta realitat en què molta gent acaba caient al llarg de la seva vida, a causa de la contínua repetició d’unes seqüències interminables.

Blanco va néixer a Buenos Aires l’any 1974 i es va llicenciar en belles arts el 1999, traslladant la seva residència finalment a Barcelona i, des de fa dos anys, a Andorra. L’artista ja ha rebut altres guardons al llarg de la seva trajectòria com ara el Personality de la Caladan Gallery de Massachussets al 2010 o un dels premis del New York Horror Film Festival dels Estats Units, al 2007, en la categoria de Comic Book.

Sumant les diferents categories del certamen, que a més d’escultura i pintura també van premiar diverses obres per altres treballs gràfics com la fotografia o els cartells, al concurs es van presentar fins a 93 obres, 29 dels quals van ser pintures i 16 en forma d’escultura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT