PUBLICITAT

Andorra lluita contra una Armènia «en ratxa» que necessita golejar

  • Lima torna al centre de la defensa i Koldo avança que hi haurà algun canvi «sorprenent» en l'onze
RAFA MORA
EREVAN

Periodic
Els jugadors de la tricolor fan carrera contínua en la sessió oficial del dia abans del partit, ahir a la tarda en l'Estadi de la República d'Armènia Foto: HAKOB BERBERYAN / TOTALFOOTBALL.AM

Els carrers d’Erevan estan gairebé a les fosques. Només l’Estadi de la República funciona com a reclam per al públic amb la seva llum que puja fins el cel. L’afició armènia sap on haurà d’anar si vol veure en directe la seva selecció. Andorra arriba disposada a fer el seu joc dels últims partits, tot assumint que els armenis estan «en ratxa», segons va dir ahir el seleccionador nacional, Koldo Álvarez. Serà el quart partit de la fase de classificació per a l’Eurocopa 2012. La cita és a les 20.00 hora local, les 17.00 al Principat.

Andorra encara no ha puntuat i ve de perdre al Comunal 0-2 contra Macedònia. Armènia, que suma quatre punts i està empatada amb els macedonis, necessita guanyar i golejar en la lluita per colar-se a la part alta en la qual Eslovàquia, tot i perdre contra els armenis divendres passat a Erevan (3-1), és el líder del grup B amb els mateixos sis punts que Rússia i la República d’Irlanda.

ENTRENAMENT AL VESPRE/ La tricolor va dedicar el dia d’ahir a acoblar el cos i la ment al canvi horari i al viatge des del Principat. Al matí hi va haver una petita sessió de passeig pels voltants de l’hotel on s’allotja, tot i que la pluja va impedir allargar-ho. El dia va continuar amb el dinar, el descans i després la sortida cap a l’Estadi de la República. El combinat de Koldo Álvarez va arribar a les 19.30 a l’escenari del partit per tenir el primer contacte abans del duel d’avui, un complex esportiu en què entren més de 20.000 persones i que té un terreny de joc en bastant bones condicions. La sessió d’ahir va comptar amb una mica de pissarra i poca càrrega física, atés també al dur i llarg viatge fins a Erevan (Barcelona-Viena, escala de sis hores a la capital austríaca, i Viena-Erevan, arribant a les cinc de la matinada, hora local, les dues a Andorra).

Amb tot, la tricolor va preparar ahir les jugades a pilota aturada. Contra Macedònia, els dos gols encaixats van arribar de cap a la treta de córner, i el seleccionador sap que aquest és un punt feble, tot i que per a aquest matx recupera Ilde Lima al centre de la defensa, després de complir sanció davant Macedònia.

KOLDO ELOGIA ARMÈNIA/ El partit d’avui és una prova més de la duresa del grup B on s’hi troba Andorra. Guanyar a Macedònia a casa el passat divendres hauria estat el desitjable, perquè a partir d’ara les coses es compliquen. De fet, Armènia semblava una de les germanes pobres del grup, però ja ha demostrat que no ho és. Divendres va derrotar 3-1 Eslovàquia, selecció que va disputar el passat Mundial de Sudàfrica, i per això Koldo Álvarez té clar que la batalla serà dura: «Que Armènia guanyés Eslovàquia no és més que confirmar el que ja sabíem, també van empatar a Macedònia, així que és un bon equip». Koldo va destacar alguns jugadors, com el davanter Henrik Mkhtitaryan i Hovhannes Hambardzumyan. Del primer va destacar «la bona conducció de la pilota», mentre que del segon «la capacitat per treure la pilota del seu camp».

Amb tot, Armènia, que juga amb el mateix 4-2-3-1 que Andorra, arriba a aquest matx crescuda per la victòria amb Eslovàquia, la qual cosa pot jugar a favor d’Andorra, encara que Koldo no ho veu així: «No han sortit confiats en cap partit, i no crec que ho facin ara». El seleccionador va destacar que Armènia és un equip que guanya metres al camp amb facilitat, i això la fa molt perillosa.

canvis LA DEFENSA/ Koldo va afirmar que farà canvis, i que algun d’aquests seria «sorprenent». Només va dir que, com era de preveure, Ilde Lima serà titular al centre de la defensa. Sembla clar que a aquesta línia comptarà també amb Vales, Bernaus i Escura, tot i que existeix el dubte de si podria no comptar amb el lateral dret. Ara bé, la sorpresa podria ser Fernando Silva, ja que en entrar Lima, i després del bon partit que va fer Vales contra Macedònia, el jugador de l’Imperio de Mérida pot caure de l’onze inicial. L’altra posició en la que juga Silva amb la tricolor, com a punta a la davantera, és de Sebas Gómez, el qual ha disputat els anteriors tres partits en la seva totalitat.

Un altre dubte serà la continuïtat de Mejías al centre del camp. La possibilitat de que canviï el seu lloc per Manolo Jiménez és una opció per obtenir més presència física en la medular davant de la intensitat ofensiva armènia. Sobretot el que busca Koldo és que la tricolor mantingui el sistema habitual «jugant la pilota però sent conscients que una pèrdua de pilota en el nostre camp ens pot crear una situació en contra de contraatac molt perillosa». Avui, quan comenci el partit, el futbol posarà a cada equip en el seu lloc. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT