PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Mobilització a la Seu d’Urgell amb motiu de l’1 de maig

La marxa s’iniciarà a les 6 de la tarda al passeig Joan Brudieu

Per JOSEP ROMERO

Manifestació de l’1 de maig de l’any passat pels carrers de la Seu d’Urgell
Manifestació de l’1 de maig de l’any passat pels carrers de la Seu d’Urgell | RADIO SEU
El passeig Joan Brudieu de la Seu viurà avui, 1 de Maig, a les 6 de la tarda, una mobilització sota el lema ‘Defensem la sobirania com a dones, classe i poble. Avancem cap al socialisme i el feminisme als Països Catalans’. La manifestació, oberta a tothom, ha estat convocada per Arran Alt Urgell, l’Assemblea d’Estudiants de l’Institut Joan Brudieu, la Candidatura d’Unitat Popular de l’Alt Urgell i Endavant Alt Urgell.
 
Tot coincidint amb aquesta jornada, les entitats convocants han publicat un manifest en què denuncien l’augment de la precarietat i l’aprofitament de la reforma laboral per abaratir acomiadaments i eliminar convenis col·lectius, a més a més de l’increment de les hores de treball sobre les dones, el desmantellament de serveis públics i la sobreexplotació de treballadors estrangers, alhora que joves qualificats marxen del país perquè no troben feina digna aquí.
 
El manifest també exposa l’augment dels preus del transport i de les universitats, cosa que, afirmen «deixa cada cop més jovent de la comarca sense la possibilitat d’estudiar». D’altra banda, rebutgen «el traspàs de recursos públics a empreses privades a través de privatitzacions». Per tot plegat, els col·lectius convocants rebutgen «el discurs de la recuperació econòmica» i advoquen per un major repartiment de la riquesa.

Terres de Lleida 
 
Enguany la celebració de l’1 de maig presenta com a novetat a la demarcació de Lleida que per fer més visible el conflicte a l’antiga empresa Indox de la capital de l’Urgell i donar suport als seus treballadors, la manifestació tindrà lloc a partir de les 12.30h a la plaça de Riambau de la localitat de Tàrrega. El lema de la marxa portarà el lema ‘Precarietat és explotació!’. Segons les organitzacions sindicals la reivindicació ha de servir per reclamar feina i uns salaris dignes i més protecció social. 
 
Els sindicats han fet una crida a la participació en les manifestacions convocades per aquest 1 de maigcom una oportunitat per pressionar des del carrer els governs resultants de les diverses eleccions d’enguany perquè facin polítiques que afavoreixin la classe treballadora, com per exemple la derogació de la reforma laboral o augments salarials com a «estímul de l’activitat econòmica».
Pel que fa Indox, des dels sindicats esperen arribar a un acord que permeti la seva continuïtat abans del 8 de maig, data en què finalitza l’ERO temporal. En aquest sentit, és el jutge mercantil de Barcelona qui estudia les diferents propostes per determinar quina és la més favorable per als treballadors.
 
A la ciutat de Barcelona s’espera que la manifestació sigui la més nombrosa. Recorrerà els principals carrers del centre de la capitaL.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT