PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ONCA ofereix un nou taller per a alumnes i professors

El ‘Soundpainting’ ajuda a estructurar i organitzar la improvisació en grup

Per EL PERIÒDIC

Una classe del taller ‘Soundpainting’ que es va celebrar el novembre.
Una classe del taller ‘Soundpainting’ que es va celebrar el novembre. | ONCA
La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, oferirà un nou taller creatiu obert als membres de la Jonca i també als alumnes i professors de música, de teatre i de dansa interessats a aprofundir els seus coneixements en matèries artístiques. 
 
El tercer taller de la temporada, Soundpainting, es realitzarà el dissabte 16 de maig a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, i serà a càrrec del músic de l’ONCA Sergi Claret, responsable del primer taller d’aquesta tècnica, que es va presentar a la tardor 2014. S’oferirà una sessió dirigida als participants de menys de 10 anys, de 10.00 a 10.45  hores; una sessió per a estudiants d’11 a 18 anys, d’11.00 a 12.00 hores, i una sessió per a adults i professorat, de 12.30 a 14.00 hores. A la tarda, Sergi Claret reunirà tots els participants del matí, per a realitzar una sessió conjunta de 16.00 a 17.00 hores. Per finalitzar l’activitat, es durà a terme una mostra conjunta oberta al públic, a les 17.30 h. L’activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera. 
 
En paraules de Sergi Claret, «el Soundpainting és un llenguatge per a organitzar i estructurar la improvisació en grup, inventat pel músic i compositor Walter Thompson. Es tracta d’un conjunt de signes molt intuïtius que a l’intèrpret li dóna un marge per a compondre o interpretar en directe juntament amb la resta. És una eina creativa molt potent per a totes les edats, tots els nivells i una gran varietat de disciplines artístiques (des de la música a la dansa, passant pel teatre o la pintura, entre d’altres) que permet crear en viu peces úniques i irrepetibles. A l’intèrpret se li brinda d’aquesta manera la possibilitat de desinhibir-se dins la seva especialitat, aconseguint al mateix temps que desperti una de les passions humanes: la creació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT