PUBLICITAT

Casadevall diu que Encamp té "febre de recaptar terrenys"

  • El cònsol assegura que tenen documentació que demostren que la Solana és de Canillo
  • Manifesta que els encampadans "encara estan discutint la sentència de Concòrdia i volen rascar alguna coseta més".
EL PERIÒDIC
CANILLO


11102010_cadevall
El cònsol canillenc, Enric Casadevall. Foto: TONY LARA
"És un tema que ens molesta i ens molesta força". Ho ha dit el cònsol major Enric Casadevall en relació a la demanda feta per Encamp que des de Canillo es corregeixen novament els límits territorials. Casadevall ha declarat a l'ANA que la delimitació dels terrenys de la Solana d'Andorra "no s'havien discutit mai" i que "dóna la sensació que quan ha acabat un conflicte (en relació a la sentència de Concòrdia) en van a buscar un altre". I ha assegurat que "la gent de Canillo està cansada" del tema i ha proposat tancar "d'una vegada per totes i de forma global" els límits territorials entre les dues parròquies.
El cònsol major de Canillo, amb to clarament molest, ha dit que "la part de la Solana no s'havia discutit mai" i que tenen documentació que demostra que aquells terrenys pertanyen a Canillo. Ha posat en dubte les noves creus de terme que Alís va explicar que havien trobat per reclamar 1.900.000 metres quadrats de la Solana que el Pla d'Urbanisme de Canillo reconeix com a propis. Al respecte, Casadevall ha dit irònicament que "ara una paret que s'ha fet enmig de la muntanya per privar que el bestiar que està pasturant a la part baixa pugi cap a dalt, això, ara segons ell, és una paret de trenques que marca límits".
"Tens la sensació", ha declarat Casadevall, "que no te n'acabaràs de sortir mai amb aquest veí". El cònsol canillenc ha tornat a fer servir la ironia per dir que "quan acabarem amb la Solana, què anirem a discutir, els límits de Meritxell en avall?", i ha afegit que "els conflictes forts els tenim des que hi ha aquests cònsols", dels quals ha dit que "tenen una febre per recaptar terrenys impressionant". Amb els anteriors cònsols "la relació ha anat diferent", ha conclòs.
Enric Casadevall no se n'ha estat de reconèixer que els diferents plans d'urbanisme que han elaborat des de Canillo han anat reflectint els límits territorials previs a la sentència de Concòrdia, però que amb el POUP definitiu "ara ja els hem modificat i si hi ha algun error ens ajustarem a la sentència de Concòrdia, cap problema", però que sembla que siguin els encampadans els que "encara estan discutint la sentència volen rascar alguna coseta més".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT