PUBLICITAT

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació augmenta en 144 persones al setembre

  • La xifra total queda ara en els 692 inscrits
  • D'aquests, 548 estan a la recerca de treball i la resta volen millorar la seva situació laboral
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Servei d'Ocupació ha registrat 144 persones més aquest mes de setembre respecte a l'agost, deixant la xifra total en 692 inscrits. D'aquests, 548 estan a la recerca de treball i la resta volen millorar la seva situació laboral. Així ho ha publicat aquest dilluns el Departament d'Estadística. D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària al mes de setembre és de 58 persones, una menys que a l'agost.
El mes de setembre ha registrat un total de 692 demandants d’alta, dels quals 548 en recerca d’una feina. Segons Estadística, el nombre de demandants en recerca ha crescut bastant des del 2008 i continua creixent amb una tendència anyal del 26,3%. En canvi, el nombre de demandants buscant una millora laboral s'ha reduït des del final del 2009, amb el -41,7% de tendència anyal, i arriben a 144 persones. El nombre d’ofertes també s’han reduït força, amb 243 llocs de treball oferts i una tendència anyal a la reducció del -26,5%.

El sector que registra més demandes és el dels treballadors no qualificats, seguit dels empleats administratius i els artesans i treballadors qualificats de les indústries i la construcció. L'únic sector en que el nombre d'ofertes supera a les demandes és el del serveis, restauració, protecció i venedors.

Per edats, la franja que registra més demandes de feina és la que va dels 40 als 59 anys, amb un 41,5% del total, seguida de la dels 26 als 39 anys, amb un 33,2%. Pel que fa a la nacionalitat, un 33% són espanyols, un 26,4% andorrans, i un 21,1% portuguesos.

D'altra banda, els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària se situen en 58 persones al setembre. La majoria tenen una edat d'entre 40 i 59 anys, concretament el 48,3%, seguits dels que se situen en la franja dels 26 als 39 anys. Les dades mostren que un 76% dels beneficiaris són homes, mentre que només es registra 24% de dones. Per nacionalitats, un 27,6% són de nacionalitat espanyola, seguits de prop pels portuguesos, els andorrans i els d'altres nacionalitats. Per temps de residència, els més beneficiats són els que porten més de vint anys al país o bé entre cinc i nou anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT