PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La música uneix totes les escoles de la Seu d’Urgell

Èxit de públic a l’estrena de la cantata infantil ‘Els Minairons’

Per JOSEP ROMERO

Els Minairons visiten les escoles de la Seu d’Urgell
Els Minairons visiten les escoles de la Seu d’Urgell | Ràdio Seu
Prop de de 300 alumnes de les escoles de la Seu, així com els alumnes de la ZER Urgellet van participar ahir per la tarda en la cantata infantil ‘Els Minairons de la Freita’, que va tenir lloc a la pista polivalent de la zona esportiva de la capital alturgellenca.
 
 La cantata tenia com a objectiu principal unir els escolars de 7 i 8 anys de 1r i 2n curs de primària de la Seu d’Urgell (escola Albert Vives, escola Pau Claris, escola La Valira, escola Castell-Ciutat i col·legi La Salle) i la ZER Urgellet (les escoles Els Agols de Montferrer i l’escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs) a través de la música, i crear comunitat entre totes les escoles del territori.

Per fer-ho una realitat, els seus creadors van comptar amb la col·laboració de diferents artistes locals i catalans tot basant-se en el conte El Tió de la Freita, amb personatges mitològics dels Pirineus.
 
La música i les lletres van ser de Pilar Planavila, i les danses, creació d’IvanCaro. L’arranjament de la cantata per a instruments tradicionals va recaure en el músic de renom Antoni Miralpeix, amb text d’Albert Galindo. La cantata també va tirar endavant amb la implicació dels músics Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elies Porté, Arnau Obiols, Narcís Mellado, Ivan Caro i Pilar Planavila.La direcció escènica va anar a càrrec de Genissa G. Carricondo, mentre que de l’escenografia va ser de Josepa Travé, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT