PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Demà comencen les ‘Rutes guiades a La Seu d’Urgell’

Hi ha 36 excursions entre culturals, històriques i paisatgístiques

Per EL PERIÒDIC

Vista de La Seu d'Urgell
Vista de La Seu d'Urgell | Tony Lara
Demà s’inicien les Rutes guiades a La Seu d’Urgell i a la comarca 2015-2016l amb la sortida cultural El camí Cardoner, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. És una de les 36 rutes que es van presentar la setmana passada i que es durant a terme durant els propers mesos.
Amb aquesta sortida, els membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell ens revelaran els secrets d’aquest camí que passa pel peu del Cadí, arran d’un projecte recentment enllestit. Per aquest camí arribava la sal de Cardona al Pirineu.
A principis de setmana es va presentar el llibret que recull les rutes que engloba un total de 36 sortides a peu, culturals, ruta del formatge, marxa nòrdica, naturalistes, raquetes de neu i històriques. Del total de les 36 rutes guiades, 10 són sortides a peu que compten amb la col·laboració de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), el Grup Excursionista d’Oliana (GEO) i Bescaran Cultura; 5 són rutes culturals, organitzades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 2 són rutes històriques, a càrrec de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat; i 4 rutes naturalistes, a càrrec del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. En aquesta nova temporada, les rutes guiades presenten com a novetat tres «rutes convidades» que van a càrrec de tres empreses turístiques del territori.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT