PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Bon balanç de la recollida d’aliments als grans recaptes

El Pallars Jussà recull 4’8 tones d’aliments i l’Alt Urgell, més de 7.

Per EL PERIÒDIC

Voluntaris del recapte de Tremp
Voluntaris del recapte de Tremp
La setmana passada va tenir lloc a tot Catalunya un recapte d’aliments extraordinari de productes com arròs, oli, llet, galetes, llegums o tomàquet fregit, a l’Alt Urgell es van aconseguir set tonelades de menjar mentre que al Pallars Jussà, gairebé cinc.
Les ONG de tot el país van decidir demanar la col·laboració ciutadana en un recapte extraordinari per poder seguir oferint aliments a les persones que més ho necessiten, tenint en compte que la UE ha fet un canvi en el pla d’ajuda alimentària i les tres entregues anuals habituals han quedat aquest any en només dues i s’ha suprimit la que havia d’arribar al març. Aquesta decisió «ha deixat les reserves d’aliments en una situació crítica», asseguren.
Pel que fa a l’Alt Urgell, la recollida es va dur a terme a la Seu, Montferrer, Organyà i Oliana el passat dissabte, 18 d’abril, i s’ha asonseguit una xifra estimada de gairebé 7.000 quilos d’aliments, que es destinaran al projecte local Aliments per la Solidaritat.
A l’Alt Urgell es va poder contribuir a la recollida en els punts informatius que es van instal·lar als supermercats de la ciutat, i també a Montferrer, Organyà i Oliana.
Aliments per la Solidaritat està format per la Creu Roja, el Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU), Càritas i la Seu Solidària. Des de l’entitat s’ha agraït un cop més la col·laboració ciutadana i la resposta obtinguda, tractant-se d’una convocatòria improvisada. En aquesta ocasió també es destaca la implicació del voluntaris, entre els quals s’ha comptat amb un grup d’estudiants de l’Institut Joan Brudieu, per fer possible tota la infraestructura de recollida
Pel que fa al Pallars Jussà, el gran recapte de primavera a Tremp s’ha saldat amb la recollida de 4,8 tones d’aliments, una xifra que supera el que es va arreplegar al recapte d’ara fa un any.
Els voluntaris de l’entitat APROP i els serveis socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que gestionen conjuntament el banc dels aliments, s’han mostrat molt satisfets per aquesta xifra que posa de manifest la capacitat solidària de la comarca.
PUBLICITAT
PUBLICITAT